Бойко Борисов

Свързани новини

07.03.2024 16:37

По 2 млн. по-скъпо за километър строи Денков от Борисов: Лидерът на ГЕРБ

Видян 348 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува Николай Денков, че се е похвалил с постижения на кабинета в инфраструктурата и настоя медиите да минат по пътя от София до Русе и да видят колко дупки и ями има.

"Да си вземе колата и да мине от София до Русе и да види каква кал, екологична смрад, циганско, чакай да не обидя циганите. Страшно! И като влезеш в Румъния, влизаш в Европа, а от нас надолу е ужас. И той излиза и се хвали с направеното. Абе, малко имайте срам. Преди три години ние го направихме", каза по адрес на Денков лидерът на ГЕРБ.

"Аз не говоря за химични реакции. Те откриха 14 км с 26,5 млн. индексации. Това прави приблизително по два милиона. Два милиона по-скъпо за километър строи Денков от Борисов. Къде са чувалите, бе, защо с два милиона на километър строите? Какво се промени за две години? Защо не го питате - защо индексирахте, какво се промени? Защо спахте три години? Къде отидоха тези два милиона, в кои чували, коя корупция? Това ни питахте нас преди три години, нали ние строяхме скъпо и беше корупционно с инхаус процедури, одобрено от ЕК. Е, честито българи, ей това е справянето на Денков в инфраструктурата", обобщи Бойко Борисов.

Бившият премиер установи, че премиерската роля през последните години се е обезличила, докато в същото време лидерството на премиера е изключително важно. И подчерта ясно, че след като Мария Габриел е номинираният за премиер, тя трябва да си подбере екипа и да преговаря, а не някой друг.

"Мария Габриел, която е кандидат за премиер, съответно и избран от нея помощен екип в сферите, които са най важни - правосъдие, енергетика, строителство, ще управлява този кабинет. Тя ще каже с кои министри може да работи и затова е логично преговорите да се водят от този човек", подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Искаме ли премиер послушко, или такъв, с уважение го казвам, като академик Денков, който никога не можеше да вземе решение, докато не чуе Иван, в случая Модев, докато не чуе Кирил, докато не чуе Асен, докато не чуе една поредица хора. Премиерът е овластеният от парламента и от народа да взима бързи, смели и категорични правилни решения - дори и да сгреши, но неговите решения", попита Борисов.

Той попита как би се чувствал премиерът Денков, когато "над главата му седят" още четирима-петима лидери. "Той чувства ли се ръководител на това, което е? Не искам Мария Габриел да се чувства послушко или преди нещо да каже да трябва да се обади да пита някого. Тя трябва да взима сама решенията си веднага и бързо", каза Борисов. Едва след като тя си подбере екипа и каже, че може да работи с тези хора, идва ролята на лидерите, които да подпишат споразумението, обясни той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв