„Дълговата криза вече е факт. Трябва да имаме бюджет, който да пази от дълговата спирала. Ние ще подкрепяме само неща, които смятаме за правилни“, посочи Борисов.
Борисов: Трябва да подкрепим кандидата на правителството - Васил Терзиев
Правим компромис в името на кабинета, каза лидерът на ГЕРБ

Свързани новини

15.11.2023 17:12

Петков ме шантажира с Терзиев, за да не падне Сглобката: Борисов

Видян 2745 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"ППДБ ще платят цената горчиво, ако направят коалиция в София с Възраждане и БСП”, закани се лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Партийния дом. Напомняме, че Промяната отчаяно търси гласове, за да избере Борис Бонев за шеф на СОС, тъй като няма свое мнозинство в градския парламент.


Експремиерът напомни, че ППДБ са обвинявали двете партии за “прокремълски и пропутински”, а сега ги търсят за преговори. "Ако гласува с тях в София (Кирил Петков) ще го питам по каква работа стоят в евроатлантическа коалиция”, настоя Борисов. Той се закани да обясни ситуацията и на европейските посланици у нас.


“Искам да напомня на Петков, че беше петък вечер, към 5 и нещо, и той ми каза, че ако не бъде избран Васил Терзиев, то ще падне правителството. Тогава аз от Самоков призовах ГЕРБ и благодарение на тези гласове кабинетът остана”, разкри още Борисов.


"Казах - гласувайте за кандидата на правителството. Той в прав текст ми каза, че правителството ще падне, ако не вземат София", повтори лидерът на ГЕРБ.


“Избирателите ни са гласували по равно и за Терзиев, и за Григорова, някои не са гласували изобщо. С тази част Терзиев стана кмет", подчерта Борисов.


“Ние сме твърда опозиция в София, защото те така поискаха”, добави той. И подчерта, че никога няма да си промени мнението срещу кандидатурата на Бонев за шеф на СОС.
Лидерът на ГЕРБ скочи срещу държавния бюджет и призова финансовият министър Асен Василев да го преправи. Това трябва да стане преди първото обсъждане на макрорамката. "Бюджетът в този му вид няма да го подкрепим. Василев да си го преправи преди първото четене, за да не се налага да гласуваме против", категоричен бе Борисов. Той обаче е категоричен, че правителството няма да падне, ако няма бюджет.


"Не искам да споря с акад. Денков, само доктор инженер съм. Ние сме склонни да се откажем от всичко, но дефицитът трябва да стане 2, 1, 0 %", коментира Борисов защитата, която премиерът направи на бюджета на Василев.


Според него дълговата криза е факт. "От тук насетне и ние имаме вина, в тези 3 г .се направиха всички възможни глупости и затова държавата е на тоя хаос. В момента всичко е олевяло и предлага максимума, а няма събираемост и инвестиции. Няма нищо, което да ни даде основания да кажем "Догодина ще сме по-добре", обясни той защо ГЕРБ настояват за консервативен бюджет.


"Не съм съгласен с тези дългове. Трябва да взимаме толкова дълг, колкото имаме да връщаме стар. Това е честно към внуците и младите хора. Тези пари не сме ги изработили. Асен Василев не ги е събрал", настоя лидерът на ГЕРБ.


Борисов се ядоса, че ППДБ, Възраждане и БСП "изведнъж си късат ризите, че чак до март трябва да стои дерогацията". „Нямам обяснение защо за газа приехме всичко и платихме скъпо, а за петрола ще пада правителство. Кой има облага? Тези измишльотини, че било заради хората и идвала зима... А защо не направихме дерогацията да отпадне лятото", запита лидерът на ГЕРБ. "Когато става въпрос за Газпром, чувахме, че свободата струва скъпо. Прекратихме договора и дадохме огромни пари. Това ни режеше от зависимостта от руски газ. Каква е разликата между газа и петрола?", попита още той.


“Някой има голяма облага от това”, заподозря експремиерът. Борисов ще изчака гласуванията в СОС, а и в НС за дерогацията и ще види дали "има нова Сглобка от проруски партии".



 Егор Глазунов




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Демократ от нов Булгаристан 15.11.2023 13:27

    Когато ОПГ ГЕРБ“ Гангстери за Ефективно Разграбване на Булгаристан“ казват, че бюджета не става и министрите не работят или когато на другият ден ги подкрепят, това нагледно показва, че ОПГ -то ГЕРБ Гробище „Елате в Рая на Борисов”, са винаги в час!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудно решение

Днес може да се наложи да вземете трудно решение