Мария Габриел

Свързани новини

20.03.2024 08:30

Очаквам извинение за епитетите и обидите, не съм нарушила Конституцията: Габриел (Видео)

Видян 826 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очаквам извинение за епитетите и обидите, не съм нарушила Конституцията - указът е издаден само за министър - председател, заяви Мария Габриел на брифинг на ГЕРБ.


Ние още в петък излязохме и казахме, че сме готови да ротираме само премиера и вицепремиера, тогава от ППДБ и излязоха и казаха "нас министрите не ни интересуват", заяви Борисов в отговор на въпрос на журналист за твърденията, че 11 души от предложения състав на кабинет не са били попитани дали искат да бъдат министри. Единственият спор бе за Тодор Тагарев, ние направихме компромис, подчерта Борисов. Ние не можем да зачеркнем тия 9 месеца.


Ние знаем, че те искат да са министри, снощи разбираме, че Асен Василев не иска, подчерта Борисов. По думите на лидера на ГЕРБ не се знае дали Мария Габриел ще приеме извинение за епитети на Ас. Василев. Има път назад, но зависи от Габриел, подчерта Борисов.


„Преди 9-10 месеца в странна конфигурация взехме решение да има правителство. През това време дадохме десетки пресконференции. Учудвам се, че за тези месеци от ПП-ДБ не се научиха да използват епитети. Показаха истинското си лице снощи. Дадените от вчера декларации за отказ са в нарушение на договорката ни, че кабинетите ще работят при ротация за 18 месеца”. „Винаги сме се придържали към решенията на изпълнителната комисия и парламентарната група. Преценихме, че ако искаме да има правителство и през следващите 9 месеца, трябва да изработим преговорен екип с пълен мандат.


Още преди месец с Петков сме разговаряли по рокадите в кабинета, листът ми е на бюрото.


Нашите преговарящи хвърлиха всички усилия по споразумението. Срокът за смяна на службите и разкриването на следствената тайна са проблем, според думите на Петков. За първото не се договорихме, защото твърдя, че са много добре интегрирани с международните ни партньори. Второто никъде го няма”, допълни Борисов.


На живо:





 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 20.03.2024 19:49

    Тази сган държава не може да управлява. Да изчезват и едните и другите.

  • 003 Anonimen 20.03.2024 13:31

    Габриел упорито не казва кои точно демократични принципи не може да пренебрегне! Само общи, нищо не значещи приказки! ППДБ получиха шанс да ги хванат за топките! Ако и сега не го направят, отпадат от властта занапред и окончателно!

  • 002 Anonimen 20.03.2024 10:53

    омазани до шия в кравешки л..на, гледат да се измъкнат някак си

  • 001 Anonimen 20.03.2024 10:40

    герберите се опитват да се измъкнат от кравешката хватка, борбата е на живот и смърт, но киро е добре наркотизиран

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак