Зарица Динкова

Свързани новини

09.01.2024 15:12

МТ предприе поредна стъпка в посока развитие, популяризиране и утвърждаване на българския туризъм: Зарица Динкова

Видян 741 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерство на туризма и Европейската асоциация на туроператорите и туристическите агенти /ЕКТАА/ подписаха споразумение за съвместно сътрудничество за популяризиране на България като туристическа дестинация и идентифицирането ѝ като „Предпочитана дестинация на EКTAA“ за 2024 г. Това е изключителна възможност за туристическия бранш у нас, тъй като мрежата от туроператори членове на ЕКТАА наброява 80 000 туристически агенции.


„В сектор, в който всяко сътрудничество е от ключово значение ние отчитаме необходимостта от обединяване на усилията на публичния и неправителствения сектор в туризма. Само по този начин, всички ние – институциите, неправителственият сектор и туристическият бранш ще се радваме на просперитета на един от най-важните и динамични сектори в българската икономика“. Това каза министърът на туризма Зарица Динкова при подписване на споразумението.


Генералният секретар на ЕКТАА Ерик Дресин подчерта, че Програмата „Предпочитана дестинация на EКTAA“ е допълнителен инструмент в ръцете на Министерството на туризма чрез, който България ще бъде популяризирана в B2B сферата. „Ние планираме различни инициативи, които да бъдат в услуга на туристическия сектор в България, който е прекрасен, но същевременно има потенциал за развитие, за да може страната ви да бъде предпочитана дестинация за Европа“, каза още Дресин.
 


   Министър Динкова също така изтъкна, че желанието на Министерството е да бъде максимално полезно и в синхрон с индустрията, а нейните цели за по-добро икономическо представяне и растеж са основен приоритет и за нея. Именно заради това публичният неправителственият сектор ще си сътрудничат координирано, за да бъде намерена най-добрата форма за работа с ЕКТАА.
  


 Съгласно споразумението ще бъде изработен календар със събития и дейности, които Министерството ще приоритизира, а за целта на сътрудничеството с ЕКТАА са отделени 300 000 лв.

    Европейската асоциация на туроператорите и туристическите агенти е основана през 1961 година. ЕКТАА членуват общо 30 европейски асоциации,  представлявайки повече 80 000 туристически агенции и туроператори с общ годишен оборот над 80 000 милиона ЕВРО.


ЕКТАА  представлява и защитава правата и  интересите на Европейските туроператори и туристически агенти, като чрез работните си комисиии Секретариата, установен в Брюксел, осъществява  непрекъснат и пряк мониторинг на всички действия на Европейската Комисия,  Европейския Парламент и Европейските институции, свързани директно или косвено с туризма.
    










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот