Свързани новини

24.06.2015 10:20

Менда да каже как сума пловдивчани станаха мултимилионери от ДДС, докато тя беше данъчен шеф

Видян 1766 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да се казва на зеленото - жълто, същото ли е като на бялото - черно? Шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, дори без да е питана, нарече днес от студиото на бТВ вестник 19 минути "супержълт". А неговият основен цвят, при това нарочно, е зелен. И това не е далтонизъм, поне медицински - далтонизъм е само политически.



Защо е жълт 19 минути? Защото пита и получава светкавични отговори от председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер, когато името му се използва, за да бъде подпряна кандидатурата на други хора за нов гуверньор на БНБ. Защото тези хора не щат да се показват. Припомняме, че ЕК ни отговори - не, тя няма кандидат за БНБ, защото БНБ е независима институция. Там определено не бяха приятно изненадани, когато разбраха, че въпросният кандидат Радев има сестра - директор на най-голямата търговска банка в България. Мисли ли някой дали такъв избор няма да срине окончателно и  доверието в БНБ, което е жалките 9% според последното проучване, и то на проправителствената агенция Алфа рисърч.


 


Защо е жълт 19 минути? Защото е зелен! Ето такава логика като във виц... Сега идва ред за нашите въпроси, защото работата на журналистите е да питат. И затова питаме: как стана така, че докато Менда Стоянова беше шеф на данъчното в Пловдив, сума местни бизнесмени станаха мултимилионери от ДДС?

Какво мисли тя за факта, че нейната близка приятелка - майката на кмета Тотев, е възложила да й работи по хотела същата фирма, която гради спортната зала на града - според разкритията на депутати от ПФ - при първоначално обявена стойност 7 милиона, проектът вече е оскъпен до 60 милиона и то предимно за сметка на държавния бюджет - сиреч, на всеки от нас, данъкоплатците?

И накрая, но не на последно място - кога най-накрая, след 6 години членство и шефство на бюджетната комисия на парламента, Менда ще научи, че не се казва "бюжета", а бюДЖета? И не се казва "облегация", а облИгация?

Хайде, със здраве!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Ирански прелести

Ирански прелести: Фото на деня

Ирански прелести: Фото на деня

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби