Свързани новини

13.12.2017 11:48

Кутев: 215 млн., вместо 25 млн. обезщетение за лихвочислата

Видян 1715 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавата се готви да измами 55 000 български семейства с лихвоточки, като им подхвърли 25 000 000 лв. през следващите 2 години и приключи темата. А дължи 215 000 000 лв. По този повод БСП още преди месеци е внесла специален закон, който да удължи сроковете за компенсиране на жилищните вложители, за които все не стигат парите, каквито и преразходи или излишъци да прави бюджетът от 2009 г. насам. Управляващите, в лицето на финансовия министър, обаче не желаят това, разказва депутатът Антон Кутев. Те отказват да го придвижат дори в комисиите, камо ли да стигне до пленарната зала.


Кутев съобщи пред К2, че идеята е всяка година да се плащат на засегнатите поне по 30 000 000 лв. до пълното покриване на дължимите от държавата суми. Народният представител разказа, че законопроектът е направен на базата на многото жалби на граждани, които е получил. „Тоест тук въпросът е дали хората ще вземат 190 милиона повече!“, категоричен бе Антон Кутев. Той поясни, че лихвоточките представляват всъщност едни пари, които хората още по времето на социализма са внасяли за апартаменти и после не са получили. Тези пари са дадени на държавата много отдавна, а тя не е дала на хората нищо в замяна. Освен това, парите им в момента без друго са твърде обезценени.


Според него без граждански натиск няма да мине законопроектът, защото "вече имаме отрицателното становище на министъра на финансите" „Или гражданите излизат пред парламента и си извоюват правата, или ГЕРБ си правят каквото си знаят, Влади Горанов спестява 190 милиона и нещата са ок!“, добави народният представител.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.