Свързани новини

06.10.2020 10:32

Кошлуков пак махна Горан Благоев от екрана на БНТ

Видян 3149 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няколкомесечната наказателна операция на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков по отстраняването от екран на дългогодишния журналист в обществената медия Горан Благоев е на път да приключи с успех за Кошлуков, съобщава Сега. Благоев е продуцент и водещ на предаването за религия "Вяра и общество" и преди лятната ваканция той си позволи да направи в рубриката критични материали и интервюта спрямо управляващите и връзките й с Българската православна църква, в които се споменаваше и премиерът Бойко Борисов. Въпреки че "Вяра и общество" бе включено в есенната програмна схема на БНТ, от тази седмица то е свалено от ефира, а неговото място е заето от второто религиозно предаване на БНТ - "Религията днес". Благоев е уведомен, че вече няма да е на екран,  съобщи самият той. Той остава на работа в медията като изпълнителен продуцент на извънредните предавания, свързани с националния и църковния календар.  


Пред "Свободна Европа" Кошлуков потвърди за взетото решение и се оправда, че то е на управителния съвет на БНТ, както и на етичната комисия в националната медия. Техните точни аргументи щели да бъдат публикувани през седмицата. Преди дни Кошлуков каза още, че е сезирал комисията за това, че Благоев е участвал в учредителното събрание на партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов - "Републиканци за България".


Операцията на Кошлуков по отстраняването на Благоев стартира в началото на лятото, след като на 6 юни "Вяра и общество" излъчи материал на тема "Как държавата обгрижва БПЦ след пандемията". Впоследствие шефът на БНТ отиде на среща в Съвета за електронни медии, за да обяви, че като автор и водещ на рубриката Благоев постоянно нарушавал рамката, по която


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.10.2020 13:13

    Предаването "Вяра и общество",е любимо място за православните християни, където те изучават миналото и настоящето за православието у нас.Горан Благоев кани в предаването си професори, богослови,които ни правят свидетели на живота на българската църква в миналото и днес.Понякога,природата е жестока към определени индивиди,като ги наказва да бъдат различни,атеисти,хамелеони и всичко друго противопоставещо се на Нашият Господ!Няма кътче в държавата ни,където да не се чувства дългата ръка на "властелина"-български!

RSS

Най-нови

Какво ще се случи, ако паднете в черна дупка?

Какво ще се случи, ако паднете в черна дупка? (Видео)

Смята се, че попадането в черна дупка би ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей