ПП „Продължаваме промяната“ отговаря на законоустановените предпоставки за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху имотите – частна държавна собственост за срок от 10 години или докато отговаря на законовите изисквания за тяхното ползване.

Свързани новини

20.03.2024 15:33

Кабинетът в оставка даде 2 имота на ПП в центъра на София

Видян 631 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Продължаваме промяната“ получава два държавни имоти в София, които да използват за партийни централи – едната за централното ръководство, а другата за местната структура на партията. Това става възможно с решение на правителството в оставка, прието днес.

Двата имота представляват самостоятелни обекти, единият от които се намира в сграда на ул. Христо Белчев № 8 в район „Средец“, а вторият - на бул. „Витоша“ № 12 в район „Триадица“.


Припомняме, че ProCredit отпусна на финансовия министър Ас. Василев 3М лв. заем за заложена вече от него къща по друг заем за $1,477М. Най-скандалното е, че същата къща на ул.Чаталджа беше години наред централа на управляващата ни партия Продължаваме промяната, което е плащано с НАРОДНИ ПАРИ ОТ СУБСИДИЯТА.

ПП „Продължаваме промяната“ отговаря на законоустановените предпоставки за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху имотите – частна държавна собственост за срок от 10 години или докато отговаря на законовите изисквания за тяхното ползване.

Съгласно Закона за политическите партии, ПП нямат право да ги преотдават под наем или преотстъпват за ползване. В тях не може да бъде осъществявана икономическа дейност.
Партията декларира, че разполага с необходимия финансов ресурс за стопанисване на имотите, като същите ще бъдат използвани само за задоволяване на нейните нужди.

В решението на Министерския съвет е предвидено областният управител на област София да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнението на условието, при което се предоставят имотите, както и да прилага предвидените в Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост санкции в случай на неизпълнение.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 21.03.2024 14:52

    Асен Василев е най -добрият финансов министър от демократичния ни преход -единствен , който мисли за повишаване стандарта на хората - другите са на светлинни години зад него.

  • 001 Мария Спирова 20.03.2024 17:11

    Единият имот е за хомосексуалиста от аскьово. Другият за свинята - майка Ангува

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв