Габриела Наплатанова ще е временно изпълняващ длъжността председател на Съвета за електронни медии от 28 април до 27 октомври.

Свързани новини

25.04.2024 13:05

Габриела Наплатанова временно поема СЕМ, след 6 месеца на поста застава Симона Велева

Видян 1395 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Габриела Наплатанова ще бъде временно изпълняващ длъжността председател на Съвета за електронни медии от 28 април до 27 октомври. След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева. Такова решение бе взето на извънредно заседание на регулатора днес. Припомняме, че 19 минути първи писа, че Наплатанова ще бъде най-вероятният нов шеф на СЕМ.

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за изпълняващи длъжността председател на СЕМ се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора.


Предложението двете да изпълняват длъжността в два последователни периода от по шест месеца бе направено от Пролет Велкова - член на регулатора. То бе подкрепено от Пролет Велкова, настоящия председател на СЕМ Соня Момчилова, Габриела Наплатанова и Симона Велева. Галина Георгиева гласува с "въздържал се", предаде БНТ.

Според процедурата за избор на председател на СЕМ решението се взема с квалифицирано мнозинство. Ако такова не бъде постигнато в три поредни гласувания, то нов председател се избира с обикновено мнозинство. При липса на решение и на четвъртото гласуване се избира изпълняващ длъжността председател на регулатора.

В рамките на обсъжданията номинирани за председател на СЕМ бяха членовете Габриела Наплатанова и Симона Велева. Нито една от двете кандидатури не събра необходимия брой гласове на проведените четири заседания.

Досегашният председател на СЕМ Соня Момчилова бе начело на регулатора в два последователни мандата, като настоящият ѝ изтича в неделя, на 28 април.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.04.2024 09:58

    СЕМ е напълно синекурен орган ! В медиите шетат болшевишки комисари и правят каквото си искат !Един от многото ненужни институции, са : ДКЕВР, ДКРС, КЗП, ОМБУДСМАН и още много други, хранилки за лоялни партийни членове и потенциални гласоподаватели ! ...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец