От сигурни източници в Министерството на икономиката и индустрията научихме, че за по-малко от два месеца, откакто поеха еднолично управление на държавната ,,Национална компания индустриални  зони” ЕАД, никому неизвестният финансист Константин Палавеев и Андреана Премянова, известна основно с фамилията си (дъщеря на Красимир Премянов), проведоха мащабна чистка в състава на компанията.

Свързани новини

20.10.2023 13:24

Финансист и щерката на Премянов с мащабна чистка в държавна компания

Видян 20506 пъти | Коментари 2
Гласували 6 рейтинг: 4.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

От сигурни източници в Министерството на икономиката и индустрията научихме, че за по-малко от два месеца, откакто поеха еднолично управление на държавната Национална компания индустриални зони ЕАД, никому неизвестният финансист Константин Палавеев и Андреана Премянова, известна основно с фамилията си (дъщеря на Красимир Премянов), проведоха мащабна чистка в състава на компанията.


Служители, повечето от които с многогодишен опит в дружеството, се оказаха ненужни за новото ръководство и бяха изхвърлени на улицата без никакви мотиви. Подобна чистка не е имало от неговото създаване през далечната 2009-а година.


По медиите четем за нова стратегия за развитието на индустриалните паркове в България и реформирането на съществуващите, но не разбираме с какво точно могат да допринесат за това Константин Палавеев – финансист, без никакъв ръководен опит, и г-жа Премянова – адвокат, никога незасичан в съдебна зала.


Никому неизвестният г-н Палавеев е натоварен със задачата да развива и управлява съществуващите зони и паркове в портфолиото на Национална компания индустриални зони. Когато заема поста изпълнителен директор, същият е представен като "финансист с богат опит в сферата на инвестициите, финансите и управлението на активи”.  В управлението на дружеството активно участие взема и г-жа Андреана Премянова – известна основно с това, че е дъщеря на баща си и с неуспешния си опит за политическа кариера като кандидат за депутат от БСП в Бургас преди години.


От бърза справка в сайта на ,Национална компания индустриални зони ЕАД се разбира, че управленският тандем в компанията се занимава основно с рязане на лентички и обикаляне по събития.


Анонсираната като топ приоритет на държавата и държавните индустриални зони – Икономическа зона Доброславци също тръгна с фалстарт. Справка в Търговския регистър показа, че новото ръководство на зоните е изпитало сериозни трудности по учредяването на новото дружество. Вече може да се похвали с първия отказ по партидата на НКИЗ.


Предполагаме, че зоните разполагат с правен отдел, но въпреки това банална дейност като  учредяване на дружество е възложена на адвокат.


Досегашните действия на ръководството оставят съмнение за дълбока некомпетентност и липса на управленски опит, въпреки широко рекламираните от министъра на ПП цели и задачи за изпълнение.


Пожелаваме им успех и се надяваме г-н Палавеев и г-жа Премянова да не се превърнат в ликвидатори на печелившите индустриални зони, от които Ас. Василев силово прибра 60 М лв. в бюджета, вместо да ги инвестира държавата в обновяването им.


Илиян Костадинов



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 23.10.2023 17:12

    Идват червените на власт и започват да уволняват сините чиновници, назначени на държавната хранилка. След това палачинката се обръща, сините вече заедно в коалиция с червените, започват масова да махат неудобни и да слагат на тяхни места верни на партията и коалицията неграмотници ! И така до края на света !... Как мислите от това става ли държава ? Не блато, каквото в момента е ! ...

  • 001 Anonimen 20.10.2023 16:32

    Имат поставена задача от министър Волаком....да правят публично частни партньорства, след като изградят инфраструктурата с държавни средства. СКРИТА ПРИВАТИЗАЦИЯ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Имате енергия


Имате енергия като същинска ядрена централа днес. Все