На свой ред шефът на енергийна комисия Делян Добрев каза, че от ГЕРБ разбират мотивите на президента, но добави, че парите от ПВУ са по-важни.

Свързани новини

25.10.2023 12:10

Енергокомисията отхвърли ветото на Радев срещу по-скъпия ток

Видян 323 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


С 11 гласа „за“, 3 „против“ и без „въздържали се“ депутатите от енергийната комисия в НС приеха повторно Закона за енергетиката, с който се либерализира пазара на ток т.е цените на гражданите скачат в пъти. Така те не се съобразиха с ветото на президента Румен Радев. Окончателното решение обаче трябва да бъде взето от пленарна зала, като за да се отхвърли ветото е нужно за законопроекта да гласуват повече от половината от народните представители.


Мотивите на държавния глава бяха представени от неговия правен съветник Крум Зарков, който посочи, че президентът споделя стремежа за изпълнение на поетите ангажименти на страната ни, но реформата не бе придружена с пълноценна оценка на въздействието върху благосъстоянието на българските граждани и устойчивостта на енергетиката.


На свой ред шефът на енергийна комисия Делян Добрев каза, че от ГЕРБ разбират мотивите на президента, но добави, че парите от ПВУ са по-важни.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец