Свързани новини

28.05.2014 15:25

Депутатите приеха закона за МВР

Видян 962 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народното събрание прие на второ четене закона за МВР. С промените се въвежда 2% коефициент за увеличение на заплатите, задължително допълнително възнаграждение за нощен труд от 22:00 до 6:00 часа. Максималният брой часове извънреден труд ще бъде увеличен от 200 на 280 часа годишно и от 50 на 70 на отчетен период за работещите на смени. Въвеждат се и допълнителни разпоредби, гарантиращи правата на жените държавни служители в МВР.


Основният нов момент в закона е, че главният секретар няма да бъде назначаван с указ на президента, а по предложение на премиера и с решение на правителството и ще е с 5-годишен мандат. Ще има и заместник. Мотивът на мнозинството за тази промяна е, че по този начин министърът на вътрешните работи няма да има възможност да се намесва пряко в оперативната дейност, да влияе върху решенията, разследванията и резултатите от тях, включително и върху решенията дали да се използват СРС или не.


Приет беше текст, според който за представителни синдикати ще се приемат само онези с поне 5% членове от служителите на министерството и които имат звена в 1/3 от структурите му. От шестте полицейски синдиката само два отговарят на условията - Синдикалната федерация на служителите в МВР и Националният синдикат на гражданската администрация в МВР.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева