05.08.2023 11:08

CNN:55% в САЩ не щат да дават повече пари за Украйна

Видян 2811 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

55% от американците не желаят повече страната им да отпуска финансова помощ за Украйна,сочи проучване на близката до Белия дом телевизия CNN, направено от SSRS от 1 до 31 юли.


45% са на мнение, че  Конгресът трябва да разреши похарчването на толкова пари, колкото е необходимо, каквато е и официалната позиция. Сред републиканците процентът на противници на продължаващото финансиране е 71 на сто, докато 62% от демократите са солидарни с администрацията и искат още пари за Киев.


61% от всички демократи са ЗА предоставяне на нови оръжия за Украйна. 39% от републиканците споделят това мнение.


Вътре в управляващата партия обаче също има различия. Докато сред либералните демократи 74% са ЗА, 51% от умерените и консервативните демократи подкрепят нови финансови помощи. 


51% от американците смятат, че САЩ вече са направили достатъчно, за да помогнат на Украйна, а 48% са на мнение, че трябват още усилия. За година и половина поддръжниците на второто мнение са спаднали с 14%. Тогава 62% споделяха тази гледна точка.


От 72% в началото на войната до 56% днес спадат онези, които смятат конфликта в бившата съветска република за застрашаващ сигурността на САЩ. 


Все пак 63% от американците са на мнение, че Киев трябва да получава разузнавателна подкрепа, 53% - военно обучение, 43% са ЗА доставки на оръжие, а само 17% биха искали да видят щатски военни сили на фронта. Дори при демократите едва 19% са склонни да подкрепят нещо подобно, докато при републиканците процентът е 16 на сто. 


Интересно е, че и друга близка до Белия дом медия като Нюзуик пусна коментар на двама бивши посланици - Гфолер и Ръндел, в който те сравняват войната в бившата съветска република с Ирак и Афганистан и твърдят, че в момента по темата има "геополитическа визия, която не отчита фактите, високите разходи и сериозните рискове, които западният съюз поема в замяна на малка или никаква печалба". 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Ирански прелести

Ирански прелести: Фото на деня

Ирански прелести: Фото на деня

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.