Международният валутен фонд препоръчва на България промяна на данъчната система, съобщи в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Свързани новини

15.03.2024 11:22

Честити ви нови данъци, българи: Борисов

Видян 877 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Международният валутен фонд препоръчва на България промяна на данъчната система. Преди 3 години благодарение на нашата консервативна финансова политика България беше приета в Европейския банков съюз и чакалнята на Еврозоната и щяхме да сме вече там с Хърватия. Това не им хареса (на управляващите след ГЕРБ - б. р.) , а сега изведнъж това го слагаме като страшен приоритет. Ама ние бяхме там! Какво ни казва вчера МВФ?

 Това са препоръки, но който не ги изпълни, те стават задължителни. България трябва да промени данъчната си система, за да осигури повече постъпления в бюджета. Необходимо е да се възстанови 20-процентната ставка на ДДС за всички сектори, да се премахне плоският данък от 10% за доходите на физическите лица и да се въведе прогресивна скала на облагане. Честити ви нови данъци, българи!", съобщи в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че няма безплатен обяд, което не той е измислил.

„Пригответе се да плащате по-високи данъци, защото безумната политика която се води – да се раздават пари масово, за да си готин, добър, френдли, сега всички ще бръкнем в джобовете си и ще платим скъпо за всичко това. Тежко му на следващия финансов министър, на следващия премиер, които трябва да вкарат в парламента тези данъчни закони, тежко и на депутатите, които трябва да гласуват всичко това. Това ни очаква", предупреди Борисов.


 "Нищо свързано с преговорите няма да коментирам. Дали сме мандат на преговорния кабинет, начело с Мария Габриел. Тя, ако ще може да работи с Тодор Тагарев, тогава нека той да е пак военен министър. Това е нейна работа. В понеделник ще се знае дали отиваме на избори или ще има правителство. Няма да има никакви преговори извън понеделник. Това мога да поема като ангажимент"

"България преди три години беше приета в чакалнята на еврозоната благодарение на нашата консервативна финансова политика. Имахме нула процента незаконна миграция. В България, откакто ГЕРБ не е на власт, нищо не се е случвало", допълни Борисов.


 Лидерът на ГЕРБ е в Пловдив за участие в конференцията "Eвропейска сделка за фермерите – визията на ЕНП за земеделието в Европа".


Тежкият труд на фермерите трябва да им се отплаща и Европейската народна партия винаги ще бъде на тяхна страна, заяви той. Нямаме нищо срещу Украйна, всичко направихме да й помогнем, но трябва да гарантираме конкурентоспособността на нашите фермери, каза още Борисов.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 16.03.2024 05:30

    Борисов да върне краднатите милиарди от Турски потор , еврофондовете и вземането на рушвети за угодни закони и договори на олигарсите.

  • 003 Anonimen 15.03.2024 18:35

    Ми брЪкни в чекмеджето с пачките и кюлчетата бате!

  • 002 Anonimen 15.03.2024 17:39

    Като че ли САЩ и в ЕС няма корупция. Достатъчно е само да се спомене мъжа на гинеколожката.Откъде наште се научиха на шмекерлъци.

  • 001 Anonimen 15.03.2024 12:06

    Там където има корупция и мафиотски структури крадат, има плосък данък - всички нормални държави са с прогресивно подоходен дънък.Там, където има плосък данък корупцията е най висока и стандарта най нисък - крещящ пример за това са Русия и България

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец