Свързани новини

19.05.2017 10:26

Борисов да разтрогне съюза с патриотите, призоваха евролибералите

Видян 2155 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентарната група на либералите в Европейския парламент, която е коалиционен партньор на ЕНП (ГЕРБ), призова премиера Бойко Борисов да развали коалицията си с "Обединени патриоти", тъй като запазването й поставя под въпрос принадлежността на България към европейските ценности.

"Бъдещето на България не бива да бъде в ръцете на крайни националисти. Много съм загрижен, тъй като участието на Обединените патриоти в управлението поставя под въпрос ценностите, в които страната се е врекла при присъединяването си към Европейския съюз. Европа вече изпита какво се случва, когато ксенофобията и езикът на омразата спечелят, когато обществата се поляризират и разделят на етническа основа. Не бива да допускаме тази грешка отново", пише в позиция на председателя на ПГ на АЛДЕ Ги Верхофщадт.


"Министър - председателят на България Бойко Борисов, а заедно с него и семейството на ЕНП, носят отговорност за бъдещето на България, както и за успешното провеждане на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС.  Борисов трябва са преоцени коалиционните си взаимоотношения и да покаже, че ще има нулева толерантност към крайни и националистически прояви на  членове на правителство", се казва още в декларацията.

Преди ден от ЕНП и ПЕС също осъдиха поведението на вицепремиера Валери Симеонов и призоваха за отстраняването му от правителството.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Спонтанно предложение от ваша страна да направите услуга

Спонтанно предложение от ваша страна да направите