Boeing обмисля продажбата на отбранителни активи

Свързани новини

24.03.2024 07:45

Boeing обмисля продажбата на отбранителни активи: Bloomberg

Видян 11685 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Боинг може да продаде поне две от дейностите на отбранителното си подразделение, за да подобри финансовото си състояние на фона на нарастващите опасения за безопасността, съобщи  Блумбърг, позовавайки се на неназовани източници, запознати с дискусиите.

Вторият по големина производител на самолети в света по пазарна капитализация неотдавна изпадна в сериозни сътресения, като акциите му се сринаха на фона на поредица от скандали, свързани с контрола на качеството, които доведоха до приземяване на самолети и множество проверки за безопасност.

Боинг е ангажирал финансови консултанти, които да проучат интереса към няколко от по-малките му звена, включително Digital Receiver Technology и неуточнени отбранителни програми в рамките на подразделението за глобални услуги на корпорацията, съобщиха източниците на Блумбърг, като добавиха, че усилията са в ход от около година.

Съобщава се, че авиокосмическият гигант обмисля и варианти за продажба на дела си в United Launch Alliance (ULA), съвместното предприятие за изстрелване на ракети, притежавано съвместно с Lockheed Martin. По-рано тази година в медиите се появиха съобщения, че към ULA е проявен интерес от страна на Blue Origin на Джеф Безос.


Всяка продажба на отбранителни продукти от страна на Boeing, един от основните изпълнители на Пентагона, ще бъде подложена на внимателен контрол от страна на американските регулаторни органи, тъй като опасенията за консолидация сред най-големите доставчици се увеличават, заяви Bloomberg. Освен това се съобщава, че антитръстови регулатори като Лина Хан, председател на Федералната търговска комисия, са критикували монопола на Boeing върху производството на граждански самолети в САЩ.


Производителят на самолети е изправен пред вълна от одити за безопасност на своя самолет 737 MAX 9 след почти катастрофалния инцидент на 5 януари, когато полет на Alaska Airlines, пътуващ от Портланд, Орегон, за Калифорния, трябваше да се върне обратно, след като панел на вратата се откъсна на височина 16 000 фута и рани няколко от 171-те пътници на борда.


След инцидента акциите на Boeing загубиха повече от 30 %. Във вторник ръководителят на Федералната авиационна администрация (ФАА) Майк Уитакър заяви пред Ройтерс, че производителят трябва да подобри културата на безопасност и да реши проблемите с контрола на качеството, преди да му бъде разрешено да увеличи производството на 737 MAX, който преди това беше определян от Boeing като "най-безопасния самолет " на пазара.


Съобщава се, че американският одит за безопасност на производствения процес на проблемния самолет е установил десетки недостатъци, включително използването на сапун за миене на съдове и хотелска ключова карта като импровизирани инструменти. По-рано бе съобщено, че FAA е установила 97 проблема с "несъответствия" в Boeing и е провалила самолетостроителя при 33 от общо 89 продуктови одита. Регулаторният орган временно приземи всички самолети 737 MAX 9 в САЩ за извършване на проверки за безопасност.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв