Високите разходи за стоматологични услуги и ограничените застрахователни покрития са причина хората да се обръщат към т.нар. дентален туризъм, при който успешно съчетават ваканцията си в чужбина с бюджетно лечение на зъбите

Свързани новини

31.10.2022 13:12

България е сред топ дестинациите за дентален туризъм

Видян 1758 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Високите разходи за стоматологични услуги и ограничените застрахователни покрития са причина хората да се обръщат към т.нар. дентален туризъм, при който успешно съчетават ваканцията си в чужбина с бюджетно лечение на зъбите. През 2022 г. глобалният пазар на дентален туризъм ще достигне 6,7 млн. щ. д., като се очаква 13,6 % световен ръст на продажбите на тази услуга, съобщава американската организация Future Market Insights (FMI).

България е сред търсените дестинации за такъв тип туризъм заради висококвалифицираните лекари, модерното оборудване и чудесната туристическа база. Но не само. По неофициални данни годишно между 10 и 20 хиляди чужди граждани пристигат в страната по линия на денталния туризъм. Наред с тях през отпускарския сезон стоматологичните ни клиники едва смогват да се справят с наплива на живеещи зад граница българи, които съчетават ваканцията си в родината с лечение на зъбите, защото тук им излиза много по-евтино. Именно ниските цени са причината всички те да изберат България, научаваме от Димитър Димитров, собственик на една от най-старите компании за дентален туризъм у нас, предаде БНР.

“България вече е една от топ дестинациите на картата на този тип медицински туризъм. Избират ни по няколко причини. На първо място, това е бюджетът. Тук стоматологичните процедури са доста по-евтини от държави като Великобритания, например. Освен това, услугите ни са на много високо ниво. Ние работим с материали с немско и американско качество и се стараем да сме конкурентни на останалите европейски дестинации за дентален туризъм. Затова имаме пациенти както от ЕС, така и извън Европа. Ще ви дам пример.


Във Великобритания цената на имплант е в рамките на около 2 хил. паунда, а в България това ще ви струва е между 1000-1200 лв. Така че пакетът, включващ настаняване в хотел със самолетен билет, екскурзия и денталното лечение е с многократно по-ниска цена от други държави“ – казва Димитър Димитров.

Половината от пациентите, пътуващи от ЕС, се възползват от частичните покрития на здравните каси в техните страни. “Ние приготвяме нужната им



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Дайте възможност на творческата си енергия

Дайте възможност на творческата си енергия да се