"Трогнат съм от поканите им, но моето разбиране за премиер е да води преговорите за кабинет, който може да ръководи. Ако (Мария Габриел) го усети и е убедена, да се съгласи да стане премиер".

Свързани новини

08.03.2024 11:16

Ас. Василев не трябва да бъде министър, но решението е на Мария Габриел: Борисов

Видян 996 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ППДБ започват утре в 18.00 часа, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. На въпрос ще участва ли той самият в разговорите, отговори:

    "Трогнат съм от поканите им, но моето разбиране за премиер е да води преговорите за кабинет, който може да ръководи. Ако (Мария Габриел) го усети и е убедена, да се съгласи да стане премиер".

Борисов отправи обвинения към кабинета, че дори в оставка сключва договори и прави назначения в АДФИ и Агенция "Митници". Лидерът на ГЕРБ е на мнение, че Асен Василев не трябва да е финансов министър в новия кабинет, но ще остави Мария Габриел да реши дали иска да работи с него.


Припомняме, че по-рано на Националното съвещание на ГЕРБ Борисов даде да се разбере, че няма да се задоволи с минимални промени в правителството, както ППДБ настояват. Пред хората си той изреди петима министри, за които смята, че нямат място в кабинета. Това са освен министърът на финансите Асен Василев, на икономиката Богдан Богданов, на отбраната Тодор Тагарев, на туризма Зарица Динкова и на спорта Димитър Илиев. И това бяха само тези, които тогава му дойдоха наум.


   "Тя ще работи с тези министри, тя ще носи отговорност и подписът под всяко едно решение ще е неин. Ако те продължат да сменят поголовно, дори в оставка, да сключват договори за близо половин милиард лева, да сменят ръководството на АПИ, видяхте какви хора слагат в АДФИ и Митниците, да си слагат и заместници, аз си мисля, че Асен Василев не може да остане финансов министър. Но ако Мария Габриел може да работи с него, да работи."


"За първи път разбрах от ППДБ, че министрите и управлението на страната са второстепенни и ние сме държава на регулаторите. В момента в регулаторите има назначени хора от партии, които вече ги няма. Това щедро предложение да разделим 50/50 регулаторите нито е конституционно, нито правилно и морално. Защо тогава първо не сменихме регулаторите, а направихме промени в Конституцията? Министрите вече нямат никакво значение ли? Тогава нека ГЕРБ да вземат всички министри, а на тях им даваме МВнР и регулаторите", заяви още Борисов.


От ППДБ са заявили, че Асен Василев няма да участва в разговорите.

Минути след изявлението на Борисов, Кирил Петков отправи предупреждение към лидера на ГЕРБ - да спре да дава епитети.


"Вчера някой бил послушко, днес някой бил корумпиран, трети бил лош - това не помага. Ние се държим с голямо уважение към преговорния екип на ГЕРБ, ще продължим да го правим. Моля да се удържи с тези епитети".


Ако Бойко Борисов не иска Асен Василев да бъде министър, да дойде и да ми го каже в лицето, призова още той.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 09.03.2024 13:03

    Този бивш комунистически субект, има ли случай в един ден да има едно и също мнение по дадена теза Забравих, че той говори по заявка от посолствоТО (новото партийно бюро)... И отново с футболен финт е направил пас към централният нападател Габриел ??? Трябва да има виновен за автогола ??? ...

  • 003 Калабалъкофф 09.03.2024 11:46

    По преценка на експертитите от тинк-танк "Конфузий", много по-изгодно за ПП-ДБ би било да не отстъпва в преговорите. И даде на ГЕРБ да вземе само абсолютно всички министерски и зам. министерски позиции, а в замяна на това да даде на ГЕРБ и всички регулатори! Така и двете ОПГ-та ще останат пре-доволни, дето се казва и вълка цял и агнето сито!

  • 002 Anonimen 08.03.2024 18:34

    Най-големият престъпник в българската история продължава да си мисли, че е умен! Не е! Другите нещастници са фон, за да изпъкне глупакът!

  • 001 Anonimen 08.03.2024 14:31

    От ДЕЛЯН ДОБРЕВ Как се лъже в промяната, ако искаш да си финансов министър и да те считат партийните плебеи за гений? 1. В края на 2023-та източваш от Фонда за енергийна сигурност (ФСЕС) 847 млн. лева по механизма SAFE, които нямаш право да вземаш и Европа ще те накаже, но ти ще си на някой остров с откраднатите пари и не ти пука. 2. Хвалиш се за пред партийните плебеи (защото другите не ти вярват), че си завършил годината с по-малък от предвидения дефицит. 3. Тупаш се по гърдите и заделяш 1 милиард за общински проекти за 2024 година. 4. Връщаш чуждия милиард (на ФСЕС) в бюджета в началото на 2024 и се хвалиш, че си на един милиард излишък. Настимир Ананиев и Венко Сабрутев припадат от кеф. (Тия двамата последни ще проумеят измамната врътка. Не за друго, а защото за това се иска акъл.) До какво водят комплексарските ти действия: 1. Не след дълго, ЕК ще установи, че си усвоил неправомерно европейски средства и ще те накара да ги върнеш в европейския бюджет. Тоест държавата ще плати 100% финансова корекция или 847 млн. лева на ЕК. 2. Това ще увеличи дефицита за текущата 2024 година и ще застраши спазването на Маастрихските критерии за влизане в еврозоната. 3. Във ФСЕС има дефицит за първата половина на 2024 г. от близо 1 милиард лева. 4. Дефицитът във ФСЕС може или да се покрие с бюджетни средства, или да се вдигне цената на тока с 20%. И в двата случая си плащаш за гяволията с лихвите. Няма да повярвате какво ще кажа, но за пръв път ми се иска и на мен този "гений" да си остане финансов министър, за да си изсърба попарата, която надроби. P. S. За Настимир Ананиев и Венко Сабрутев специално пояснявам, че говоря за Асен Василев. ✒️ДЕЛЯН ДОБРЕВ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни