Дупница кметът Първан Дангов

Свързани новини

13.02.2024 15:03

9200 лв. заплата и 2 нови кредита иска кмет на фалирала община

Видян 2783 пъти | Коментари 2
Гласували 4 рейтинг: 3.2500
много слаба слаба добра много добра страхотна

9200 лв. заплата. Толкова поиска от съветниците от цели 12 партии в едва 29-членния градски парламент на Дупница кметът Първан Дангов - три пъти повече, отколкото вземаше предшественикът му. Гордостта на Кор. Нинова се върна на поста след мандати пауза, обяснявайки цяла кампания, че общината е фалирала. Нищо, че и сам знаеше, че получава от предшественика си 7 милиона лева в хазната: 4 милиона лева по сметки и още 3 милиона, чакащи възстановяване по европроекти.

Общо кметската заплата, която все пак беше редуцирана за благоприличие от съветниците до малко над 7000 лв.  - над два пъти повече от възнаграждението на столичния кмет от 3000 лв., заедно със заплатите на заместник-кметовете и на шефа на общинския съвет, които са процент от кметската, ще струват на дупничани близо 500 000 лв. за година с добавките и осигуровките, но без бонусите. Досега гражданите плащаха 4 пъти по-малко за 5-мата големци в града - 120 000 лв.

За да е сигурен, че ще може да даде на общинарите годишни бонуси за първия месец работа, неговите хора получиха 13-а заплата, той побърза още в първия месец управление да вземе и 2 кредита за близо 5 милиона лева. Уж за финансиране на "проекти пред провал", които са си напълно ОК. Сред назначените има напълно ненужни местенца за партийци - кметски наместници в села с 25-29 души - постове, които досега са съвместявани за по 2-3 мини населени места.

Най-интересен обаче е случаят с новата главна архитектка Найдена Тодорова, която като Крушкова, е работила за две фирмите, които попаднаха в разкрития от КЗК картел по санирането. Госпожата от София не беше идвала на работа през първия си месец на позицията, нито пък е взела поста  с конкурс, каквато е обичайната практика. Нейното парашутиране в Дупница най-лесно може да се обясни с усвояването на 9,2 милиона за саниране на 7 блока. Въпросът е дали гражданите на Дупница няма да връщат обратно парите. Защото МРРБ даде средства на кандидатствалите, които са писали, че ще направят санираните сгради Клас А, което не е възможно. Както обясни бившият строителен министър Гр.Караджов, при проверката след усвояването на парите, върху тези суми ще бъде наложена корекция - глоба, която ще бъде отнесена от държавата, а тя ще я прехвърли на общините.

Дангов е най-известен от предаването на Милен Цветков, където попадна покрай чудна история за финансиране на лечението на десетки уж болни прасета, докато той работи в Българската агенция по храните, вместо да бъдат пратени в екарисажа.

Това е умален модел на невероятните чудеса от предишни управления на Дангов: старческият дом и моргата, които се водят построени и парите за които са усвоени, ала ги няма в действителността - не съществуват. За тях ще разказваме в следващ епизод от вълнуващия ни сериал.


Илиян Костадинов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 13.02.2024 20:28

    На тоз мангУст мястото му е в някоя фирма за почистване.Може и каналджия

  • 001 Anonimen 13.02.2024 16:10

    пък проф. Постаджиян още живее в старите времена и не е чул за голямата измама с холестерола и продължава с безумни глупости как вече и на децата ще се дават отровните статини, по подобие на отровните ковид ваксини, които умориха и продължават да измират хора от тях, подобно на другата супер простотия как затлъстяването било причина за рак. В медицината се набутаха абсолютни мошеници, а Хр. Стоичков е друг спец по всичко, че и по ковид ваксини. Плащат им от фирмите да лъжат простолюдието.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако се съсредоточите върху