Само около 20% от големите компании от Европа и 16% от САЩ са напуснали Русия заради натиска на западните санкции, разкри руският вицепремиер Денис Мантуров.

Свързани новини

18.02.2024 16:50

20% от големите компании от Европа и 16% от САЩ са напуснали Русия заради санкциите

Видян 17676 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само около 20% от големите компании от Европа и 16% от САЩ са напуснали Русия заради натиска на западните санкции, разкри руският вицепремиер Денис Мантуров.

Много предприятия, които са останали в Русия, продължават да увеличават инвестициите си, според Мантуров, който е и министър на търговията и промишлеността.

"Това число е по данни на Асоциацията на европейските предприятия. От 500 големи европейски компании - не вземам предвид тези с оборот под половин милиард рубли годишно - само 100 са напуснали официално досега, което е 20%", заяви министърът при посещение на изложбата-форум "Русия" в Москва.

Вицепремиерът също така подчерта, че 66 от 350-те (около 19%) големи американски компании в Русия са напуснали. "Това подсказва, че нашият пазар и нашият потенциал представляват интерес, особено като се има предвид цената на енергийните ресурси. Виждате какво се случва в Европа, където предприятията постепенно се свиват", каза Мантуров.

Според Мантуров руското правителство ще продължи да привлича чуждестранни инвестиции и ще създаде необходимите условия за чуждестранните специалисти, както и за инвеститорите и собствениците на предприятия. "Това се отнася както за недружелюбните, така и за приятелските страни. Винаги сме отворени за разумен диалог и за инвеститори".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 25.02.2024 22:08

    Дребният ръст е от макаците, при тях хормонът на растежа спира рано докато при хората е до 22-25.Е, можеш да унаследиш този ген, може не.

  • 001 Anonimen 18.02.2024 22:58

    дали ли е тормозен денков като ученик заради дребния си ръст, та мрази България и всички българи и се мъчи да я унищожи по всякакви начини

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци