Свързани новини

21.02.2018 13:12

Отказаха допуск до инфо на съветник №1 и зет на Тръмп

Видян 2165 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отказан е постоянен достъп до класифицирана информация на старши съветника в Белия дом Джаред Кушнер, съобщи Ройтерс. Новината е възлова, тъй като това е най-влиятелният човек в американската администрация, дясната ръка на президента Тръмп и негов зет, женен за другия най-важен съветник на държавния глава Иванка Тръмп. Агенцията уточнява, че това не значи, че Кушнер не може да продължава да изпълнява задълженията си.


 Историята е интересна, тъй като хора, които сам премиерът Борисов определи като свои „вокали” в програмното интервю по бТВ преди седмица, непрекъснато хвърлят в общественото пространство тезата, че достъп бил отказан и на шефа на президентския кабинет у нас Иво Христов, наричан кой знае защо от тях „пиар” на държавния ни глава.


Кушнер досега имаше временен достъп. През годината от встъпването на президента в длъжност, ФБР разследваше казуса му и явно го е приключило. Напомняме, че ФБР е във война с Тръмп, след като стана ясно, че е измамило съда, за да следи и подслушва него и негови съветници по време на предизборната кампания, като това е продължило и след избора му за държавен глава.


Заради доклада на службата обаче шефът на администрацията Джон Кели беше принуден да прекрати временното разрешение на Кушнер в рамките на работната седмица до петък.  


Говорителката на Белия дом Сара Сандерс заяви, че Кушнер ще продължи работата си, независимо ще има ли пълен достъп до секретна информация или не.


Зетят е човек на добрия стар Кисинджър и е възлова фигура в преговорите между Израел и Палестина, заради което си навлече и ревността на държавния секретар Тилърсън.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови