Свързани новини

20.02.2018 16:15

1,84 млн. дават на група, осъдена на 26,5 г. затвор за нередна търговия с картини

Видян 4995 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Драги Вежди,



  С изненада гледах нещото като „право на отговор” по България он еър, където с още по-голяма изненада видях да се самообвиняваш за неща, които не съм казвал. Не съм споменавал името ти и не съм те имал предвид във връзка с нередностите, открити при ремонта на Националната художествена галерия. Но тези щети в многохиляден размер не са установени от мен, а от проверка на Министерството на културата. Има и наказани. За това сигнализираха немалко хора. Понеже казваш, че „нищо не разбирам от тия работи”, а сигурно не знаеш за петте ми години изучаване на история на изкуството с отличен успех при проф. Спартак Паскалевски, нека спомена кой е цитиран от 19 минути като алармирал за нередностите.


 Хората, които разбират са: проф. Борис Данаилов, кавалер на френския орден на изкуствата, университетски преподавател, преди научен изследовател точно в тази област, бивш ресорен заместник-министър на културата, бивш ръководител на Галерията за чуждестранно изкуство, и Бисера Йосифова – също бивш ресорен заместник-министър на културата и ексшеф в Националната художествена галерия. Те ли са „хора, които не разбират”?



А кои са тия, дето много разбират? Защото е ОТСНЕТ И ПОКАЗАН ОТ 19 МИНУТИ ФАКТ РЕМОНТЪТ НА РЕМОНТА за 3,6 млн.лв. на Двореца, пък ти го защитаваш колко бил добър.



По телевизията, Вежди, не съм говорил за ламинат. А за обикновен паркет. Виж записа. Иначе с просто око се вижда, дори от неразбиращ, че в момента паркетът в Двореца не е царският фигурален. Къде е тогава онзи от Фердинанд? Защо ли никой не казва?
Защо забравяш дограмите, за които също споменах – къде вие, разбиращите, сте виждали загрозяване на фасадата на вековна историческа сграда с пластмаса?


Къде в ЕС извън България? Даже в Турция, без да е в ЕС, просто възстановяват старото и то изглежда като ново. Да, скъпо е, но от 3,6 млн.лв. за ремонта не може да не е имало пари за това.
Интересно е как нарушаването на фасадата го допусна Институтът за недвижимото културно наследство? Та не само на Двореца, ами и на съседната сграда на Българската банка за развитие – също чудовищно посегателство върху безценен



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец