Свързани новини

26.01.2018 10:26

Еврокомисар: Искаме по-ефикасна борба с корупцията у вас

Видян 1361 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Искаме да видим съдебната система на България по-ефикасна в борбата с корупцията и организираната престъпност и осезаеми резултати от реформи.


Това каза еврокомисарят по правосъдие Вера Йоурова преди да вземе участие в неформалния Съвет "Правосъдие и вътрешни работи" в София, предаде БТА.


Идеята за обвързаност между европейските фондове и върховенството на закона ще продължи да се обсъжда и по време на австрийското председателство, коментира Йоурова.


Тя допълни, че се надява да получи подкрепа за тази идея от държавите-членки. Еврокомисарят акцентира, че днес ще представи и позицията си за върховенството на закона в онлайн сферата, за езика на омразата и незаконнното съдържание онлайн.


Йоурова каза още, че ЕК следи отблизо ситуацията в Румъния, където гражданите протестират срещу новата реформа в съдебната система и корупцията. Тя отбеляза, че ЕК иска да види реформи, които да доведат до по-голяма независимост на съдебната система, ефективност и до повишаване на доверието на хората в нея. По думите й, случващото се в Румъния може да е притеснителен сигнал, че нещата не вървят в правилната посока и отбеляза желанието на ЕК за диалог.


Обвързването на европейските фондове с върховенството на закона не трябва да се счита за санкция, заяви пък правосъдният министър Цецка Цачева преди да посрещне колегите си от ЕС за участие във форума. Тя допълни, че очаква с интерес какво ще бъде развитието на тази идея на ЕК.


Цачева каза още, че днес на Съвета ще се обсъди изграждането на Службата на Европейския прокурор. Като ще се споделят мнения за начина, по който тя ще си взаимодейства с останалите служби на ЕС - Евроюс, Интерпол, ОЛАФ.


Министрите на правосъдието на държавите-членки на ЕС ще коментират и регламента Брюксел II-а, който цели да осигури бързина и ефективност при връщането на дете, отвлечено от родител. Ще се обсъдят и възможностите да се използват постиженията на роботиката и изкуствения интелект за подобряване достъпа до правосъдие, неговата ефективността и бързина.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден