Свързани новини

13.12.2017 11:48

Кутев: 215 млн., вместо 25 млн. обезщетение за лихвочислата

Видян 1579 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавата се готви да измами 55 000 български семейства с лихвоточки, като им подхвърли 25 000 000 лв. през следващите 2 години и приключи темата. А дължи 215 000 000 лв. По този повод БСП още преди месеци е внесла специален закон, който да удължи сроковете за компенсиране на жилищните вложители, за които все не стигат парите, каквито и преразходи или излишъци да прави бюджетът от 2009 г. насам. Управляващите, в лицето на финансовия министър, обаче не желаят това, разказва депутатът Антон Кутев. Те отказват да го придвижат дори в комисиите, камо ли да стигне до пленарната зала.


Кутев съобщи пред К2, че идеята е всяка година да се плащат на засегнатите поне по 30 000 000 лв. до пълното покриване на дължимите от държавата суми. Народният представител разказа, че законопроектът е направен на базата на многото жалби на граждани, които е получил. „Тоест тук въпросът е дали хората ще вземат 190 милиона повече!“, категоричен бе Антон Кутев. Той поясни, че лихвоточките представляват всъщност едни пари, които хората още по времето на социализма са внасяли за апартаменти и после не са получили. Тези пари са дадени на държавата много отдавна, а тя не е дала на хората нищо в замяна. Освен това, парите им в момента без друго са твърде обезценени.


Според него без граждански натиск няма да мине законопроектът, защото "вече имаме отрицателното становище на министъра на финансите" „Или гражданите излизат пред парламента и си извоюват правата, или ГЕРБ си правят каквото си знаят, Влади Горанов спестява 190 милиона и нещата са ок!“, добави народният представител.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е