Свързани новини

24.10.2017 13:40

Недомислие роди мегазадръствания по ул.Раковски

Видян 7923 пъти | Коментари 0
Гласували 17 рейтинг: 3.3529
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заради недомислено решение „велоалея” да бъде заградена между средното и платното за десен завой от ул. Раковски, което отцепи 2 платна на възловата за центъра на София улица, в града настъпи истинска истерия. Тя е най-силна в пиковите часове на сутринта и вечерта, но е осезаема и по всяко друго време, дори в най-леките обедни.


Поради запушването на ул. Раковски от Дондуков до пл. Славейков, се образува тапи от трафик и по околните – от ул. Московска до улиците Солунска, Ангел Кънчев и Стефан Караджа, независимо преки или успоредни на главната в другия край на центъра.


Замърсяването нараства в пъти, изгубеното време и нерви, а оттам брутен продукт, както се смята във всички умни градове, са неизчислими.


През последния месец импровизирани велоалеи, а на практика просто заградени с нелепи колчета, при това криво поставени, изникнаха на много места. На Петте кюшета откъм бул. Прага те ужасно стесниха кръстовището в най-напрегнатата му част и затрудниха левия завой от Патриарха, особено след разширяването с 1 платно на обратното движение – направо към бул. Христо Ботев. Понеже не е вложен и капка акъл, не е използвано единственото възможно решение – да се отмести нагоре по бул. Прага в посока Медицинска академия спирката на тролеите и автобусите. Така, когато се съберат 2-3 средства на градския транспорт, кашата става пълна. Друго решение е несъчленени тролеи да бъдат пуснати по линиите, минаващи през напрегнатия участък. Но и за това никой не е помислил.


Огромен проблем има от месеци по бул. Тодор Александров. Там от 3-те платна, за минаване през напрегнатото кръстовище остана платно и половина, тъй като много умно до тротоара беше оградена „велоалея”, а до нея се разчерта синя зона – нещо невиждано нийде по света и у нас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

  ПРЕКРАСНИ ДНИ

ПРЕКРАСНИ ДНИ на Вим ВЕНДЕРС - на кино от 29 март 2024

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!