Свързани новини

05.10.2017 15:56

Саудитският крал с $1 млрд. при Путин, горивото скъпо до март

Видян 14754 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Историческа първа визита на саудитски крал в Русия нанесе от сряда вечер Сюлейман бин Абдулазис Ал Сауд. В нейното навечерие домакинът му Владимир Путин използва речта си на Енергийната седмица в Москва, на която е събрал лидерите на 70 държави от цял свят, за да се похвали с постигнатото. 19 минути писа още преди 3 седмици, когато външният му министър Лавров уреди изтеглянето от Сирия на саудитците и посещението на крака при Путин.


Сега президентът каза в диалог с главния редактор на световния медиен гигант Блумбърг: „Очакваме от визитата обещаните 1 млрд.инвестиции в руски технологични компании. Договорката ни за намалено производство на нефт остава до март 2018 г. с перспектива до края на 2018 г.”. Потребителски това означава запазване на високи цени на петрола, който поскъпва през последните месеци, след като по волята на Путин производителите се разбраха кое им е изгодно, и на горивата най-малко до края на есенно-зимния сезон. Означава и падането на последната крепост на терористите в Сирия – Идлиб, за което Путин намекна, че се е разбрал и с Ердоган, на когото гостува преди седмица.


Знаменателно е да се отбележи, че кралят доведе със себе си шефовете на 85-те най-големи компании в своята страна, така че първоначалната вноска от 1 млрд. долара в руската икономика вероятно ще набъбне в пъти.


„Нашето преимущество в международните отношения е, че не водим двойна игра, честни сме с партньорите и търсим взамино изгодни решения, за да има стабилност. Не са важни самите проблеми като предмет на спора, колкото общото, което винаги може да се намери между страните”, коментира поредния си успех на световната сцена Путин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъдрост

Печели тихо, остави ги да си мислят, че още губиш

Печели тихо, остави ги да си мислят, че ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева