17.08.2017 15:08

"Забравили" отклонения, локали и кръгови по 20-км път Пловдив - Асеновград

Видян 2249 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки че се мотае от 2 години като проект, сега се оказва, че по пътя Пловдив- Асеновград - малка отсечка от републиканската мрежа, са "забравили" някои работи, както беше с магистрала Струма, където бяха "пропуснали" отклонения за втория по големина град на артерията Дупница и за четвъртия - Петрич. Борисов и регионалният министър Николай Нанков бяха днес на ремонта на отсечката Пловдив-Асеновград. Само седмица след първата копка на ремонта, който ще превърне отсечката в 6-лентова скоростна, днес стана ясно, че в движение има да се решават сериозни проблеми. 


Оказва се, че в проекта, бавен две години заради обжалване, липсват локалите, които ще свързват комбинатите с десетки хиляди работещи в тях жители на Асеновград и ПЛовдив - главните използващи пътя, като КЦМ, АГРА, Института за цветни метали и други. Те не са заложени в проекта, така че сега кметове на три общини в района ще трябва да изготвят геодезически проекти, които да предоставят безплатно на МРРБ, откъдето пък ще дойде финансирането. Трябва да се планират и две кръгови кръстовища на връзката на пътя с Околовръстното на Пловдив, както и на пътя за летището. 


Борисов каза, че "с придобития вече опит, е забелязал липсата още като е видял проекта", неясно защо обаче не е счел за нужно да го посочи на когото трябва, "но така или иначе пари трябва да се намерят, за да стане пътят такъв, какъвто трябва да бъде". Той сравни неговата натовареност с движението на Орлов мост и припомни на репортерите собствената им квалификация като "път убиец". От фирмата изпълнител се ангажираха всичко да стане готово, с допълнителните локали и възли, за първия учебен ден на 2018 година. Скоростта е "вепчатляваща" - по километър - километър и половина на месец. 


Министър Николай Нанков посочи, че кметовете на трите общини подготвят геологическите основи, а министерството ще проектира и локали на пътния участък, които не са били предвидени в първоначалния проект. Той съобщи още, че се подготвя и проект за кръгово движение, което в дългосрочен вариант да бъде преобразувано в пътен възел. Самото разширение на пътя до габаритите на магистрала се плаща със средства по ОП „Региони в растеж”, докато локалите, и кръговото ще се плащат от бюджета на АПИ, обясни още министърът.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху