Свързани новини

09.05.2017 09:29

ГЕРБ се уплаши от Слави

Видян 3542 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Седящите протести на Слави Трифонов и екипа му пред сградата на парламента, в това число и през почивните дни, принудиха управляващите да се съобразят с волята на  гласувалите на референдума за промяна на изборната система.


„Законопроектът за мажоритарната система ще бъде внесен следващата седмица в парламента”, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов през почивните дни в Златоград. Според него по този начин ГЕРБ ще изпълни поетия ангажимент още в края на 43-тия парламент, както и обещанията по време на предизборната кампания. "Не знам дали ще намери съответната парламентарна подкрепа, но ние сме длъжни да опитаме", допълни Цветанов.


По думите му проектът предвижда въвеждане на изцяло мажоритарна система. Тъй като Патриотите вече многократно обявиха, че няма да гласуват „за”, „трикът” на ГЕРБ 100% няма да мине и ще играе ролята на дъвка.


Напомняме, че по време на предизборната кампания премиерът Борисов 3 пъти в различни точки на страната обяви не просто, че ще въведе мажоритарен избор, но ще иска парламентът да приеме всичко необходимо за максимум 6 месеца, после ще се разпусне и отиваме на избори по новата система. В момента обаче ГЕРБ чертаят 4-годишен мандат.


Напомняме, че след като правителството му наложи в оставка бюджет, в който субсидията за политически партии остава 11 лв. на глас, а не 1 лв., както гласуваха участвалите в референдума с най-голям брой вотове, или 0 лв., както самият Борисов поиска от депутатите си, няма особено значение какво говори управляващата партия по темата. Ясно е, че няма сериозни намерения за промяна, коментират политическите анализатори.


Сегашният „маньовър” на ГЕРБ с внасяне на законопроект уж в услуга на бунтарите от Шоуто на бТВ няма да постигне ефекта на спирачка за Слави Трифонов, който вече обяви, че смята да влезе в парламента.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за