Свързани новини

28.04.2017 15:24

ДПС се съмнява в легитимността на референдума в Турция

Видян 1249 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДПС с внимание и загриженост следи оценките, анализите и коментарите за проведения на 16 април 2017 г. референдум в Република Турция. Това се посочва в декларация на движението, съобщиха от пресцентъра на ДПС. Вчера Висшата избирателна комисия в Турция съобщи окончателните резултати от референдума за конституционни промени.


Според ДПС кампанията за референдума не е била равнопоставена, както в медиите, така и в различните агитационни мероприятия, в хода на самия референдум са били констатирани множество нарушения на правилата, а самите правила са били променени по време на провеждането и отчитането на референдума.


От ДПС посочват, че тези изводи създават почва за реални съмнения в легитимността на проведения референдум. Резултат 51.4 процента "за" промените и 48.6 процента "против" според ДПС показва, че турското общество е разделено на две половини, а предложените конституционни промени не са получили категорична подкрепа. Утвърждаването на авторитарен режим и политиката на потъпкване на свободата на словото и мисълта не получи категорична подкрепа, заявяват от ДПС.


От ДПС припомнят, че винаги са отстоявали пред европейските институции позицията, че мястото на Турция е сред семейството на демократичните европейски общества. Първите реакции на европейските политици и институции след референдума показват, че Турция се отдалечава от членството в ЕС, смятат от ДПС.


"Двадесет и пет милиона турски гласоподаватели, сред които и значителна част от живеещите в Република Турция български граждани, категорично заявиха, че твърдо ще отстояват основните принципи на модерната, демократична, светска и силна Република Турция, основана от Мустафа Кемал Ататюрк", се казва още в позицията на ДПС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще