Свързани новини

27.04.2017 10:40

ГЕРБ и Патриотите подписаха споразумение

Видян 1712 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ и Обединени патриоти подписаха коалиционнотото споразумение за общо управление. Веднага след това президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство.
Документът бе подписан от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателите на ОП - Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, в стаята на ГЕРБ в Народното събрание.

Споразумението регламентира начина на взимане на решение, структурата на Министерския съвет и други подробности, които са важни за функционирането и диалога в една парламентарна коалиция, каза пред журналисти Каракачанов, цитиран от "Фокус"."



Той уточни, че са фиксирали министър-председател, 4 вицепремиери и 17 министри. Има идея един от вицепремиерите ресорно да отговаря за председателството ни на Съвета на ЕС.



Коалицията ще има политически съвет, който ще се състои от 6 души, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов.


„Решенията ще се взимат с консенсус. Това е демократичното“, каза Симеонов. По думите му политическият съвет най-вероятно ще заседава всяка седмица, за да има съгласуваност по всички въпроси, които решава Министерски съвет и политическото ръководство на коалицията. Симеонов посочи, че разпределението на министерствата ще бъде предоставено на медиите в отделен анекс, който тепърва предстои да се изготви, като прогнозира, че то ще бъде готово в началото на май.


"Идеята ни е, за разлика от предишната коалиция, да няма капсулиране и затваряне на отделни министерства, а да се играе отборно", заяви лидерът на ПП Атака Волен Сидеров. По думите на Сидеров затова политическият съвет е мястото, където ще се обсъждат всички въпроси. „Стигаме до съгласие и оттам се отива в изпълнителната власт. Това е според нас правилното и го постигнахме и сме доволни от това, защото това означава отборна игра във всеки един момент“, каза Сидеров и уточни, че в политическия съвет от "Обединени патриоти" влизат тримата съпредседатели на коалицията, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. Сидеров уточни, че другият, шести член на съвета, ще бъде определен от ГЕРБ.

След подписването на споразумението Бойко Борисов и Цветан Цветанов отидоха веднага в президентството, където в 10,30 часа държавният глава Румен Радев им връчи мандат за съставяне на редовно правителство на ГЕРБ.

"Вярвам, че ще отговорите с вашата управленската програма на най-насъщното за народа - доходите", заяви президентът.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби