Свързани новини

26.04.2017 12:30

Нац. лотарията купува Нова?

Видян 3697 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националната лотария – популярната игра с търкане на талончета, излъчвана от Нова телевизия, най-вероятно е купувачът на ... Нова телевизия. Тази гореща новина обикаля медийните среди.


19 минути веднага потърси за коментар и двете страни. От групата на Васил Божков, която се смята, че стои зад хазартната игра, не потвърдиха. Очакваме от тази сутрин след зададения конкретен въпрос отговора на Силва Зурлева, която е дългогодишната ръководителка на националната медия, още от времето, когато тя беше само регионална в София.


Напомняме, че преди дни стана известна друга придобивка на същата група. В.24 часа пусна информацията, която от кръга на Божков и до момента не са потвърдили официално, че стоят зад закупуването на Телефонната палата на жълтите павета (в края на ул. Гурко).


Масивната сграда в самия център на София е един от най-важните активи на Българската телекомуникационна компания. Като цена се цитират 17,5 – 20 млн. евро.


Цената на Нова телевизия е пъти по-висока – според скандинавската медия, която първа писа, че Модърн Таймс Груп се разделя с българската си собственост, ставало дума за около 100 млн. евро, като припомняме, че бе закупена за 620 млн. евро, а после направи и други инвестиции – придоби групи сайтове и дори списание.


Според нашите източници, Националната лотария нямало да вземе 100%, а само ключов процент от Нова. Игрите на щастието, контролирани от кръга на Божков за миналата година са завъртели оборот от около 300 млн. лв., съобщи преди време Капитал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева