Свързани новини

25.04.2017 14:06

Турция обвини президента ни в "лудост"

Видян 2871 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С недопустим за дипломацията назидателен тон турският посланик у нас Сюлейман Гьокче се скара на президента ни Румен Радев за изявленията му относно намеса на Турция във вътрешните дела на България.



Преди това посланикът говори обстойно за това колко „демократичен и цивилизован” бил референдумът в Турция и как Европа не трябвало да "избутва Турция настрани", тъй като това щяло да бъде грешна политика и арогантност.



Запитан обаче  как ще коментира репликата на президента Румен Радев, че България не приема уроци по демокрация от страна, в която не се спазват законите, Гюкче рязко смени тона и заяви: „Не е работа на един посланик да дава отговори на президенти. Няма да правя опит да отговарям на негово превъзходителство президента. Ще кажа само едно нещо, което не е пряк отговор на въпроса. Турция не се намесва и не влияе на вътрешните работи на която и да е държава. Тези твърдения са необосновани, неверни, манипулативни и изкривяващи фактите. Ако говорите за национална сигурност и заплахи, нека говорим за тероризъм. България нищо не знае за тероризма, защото това е нещо ужасно.



От друга страна ние страдаме от тероризма в нашата страна. ПКК е терористична организация. Вие не сте депортирали нито един член на ПКК в страната ви при наша молба. Това трябва да е въпрос зададен към България. Всички тези твърдения, които чуваме ми напомнят едни мрачни изявления, които излизаха в Работническо дело преди много време. Говори се, че Турция е враг и заплаха за националната сигурност. Всички коментатори говорят в тази посока, с изключение на няколко разумни гласове. Искам политическото ръководство да спре тази лудост”.



Посланикът на южната ни съседка у нас категорично отрече Турция да  подкрепя ДОСТ на Лютви Местан ( след като самият той и соц. министърът лично се включиха в партийната кампания)
„А на Борисов ще кажа нещо много просто. Вече повече от три години съм тук и повтарям едно и също: Демонстрирайте лидерство - за доброто на двустранните отношения. Недейте да следвате популистки натиск!”, приключи назидателно Гюкче.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес идеите ще идват от далечни места

Днес идеите ще идват от далечни места, от хора от