Свързани новини

13.03.2017 16:43

София: БСП 7,8% пред ГЕРБ

Видян 14242 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като единствени прогнозирахме с точност до 0,4% резултатите на президентските избори, сега петъчното проучване сред решилите да гласуват в София, финансирано и осъществено от 19’, показва нарастващи резултати за БСП и постоянни на ГЕРБ.  Червените имат 35,02%, а досега управлявалите – близо 8 на сто по-малко – 27,19%. Сравнено с данните от 30 дни по-рано, социалистите добавят 1,5%, а ГЕРБ е нагоре с 0,15%. Това доказва досегашните анализи на социолозите за тенденциите на двамата основни играчи на тези избори. Данните, разбира се, не могат да включват купен или контролиран вот. Правени са лице в лице с попълване на анкетни карти от конкретни 217 избиратели, което е повече от границата за представителност в милионния град. За разлика от практикуваните от някои агенции телефонни интервюта с всички данни за подслушване от различни тайни служби, директният контакт с участниците в проучването гарантира по-откровени отговори.



Трети са Патриотите, а четвърта политическа сила е Не подкрепям никого – новото квадратче в бюлетината. 6,91% от анкетираните в представителното за София проучване са отбелязали именно този избор като той изпреварва резултата на Марешки.
И трите десни формации имат шанс за преминаване на 4-процентовата бариера като Реформаторският блок печели 5,53%, а Да, България и Нова република са само десети под бариерата. Малко над нея е АБВ с 4,15 на сто. Важно е да се уточни, че става въпрос само за гласуването в столицата, където ДПС например прави вот 1,84%, а ДОСТ - 0%.



Още по-интересно е гласуването по райони. В Люлин, в лидерския 25 МИР, партията на Марешки постига 12,5%, като взема и от двете големи партии – БСП има 22,5%, а ГЕРБ е само на пет процента назад. Това е обяснимо с предстоящо откриване на обект на варненеца там.
В Младост се отварят 7,5% „ножица” между генералската партия и социалистите. Напомняме, че именно в 23-и МИР БСП постигна най-голяма разлика с ГЕРБ на територията на София още на първия тур на президентските избори. Силен е резултатът в Младост на Патриотите, който стига 15%.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,