Свързани новини

20.02.2017 15:19

Дело срещу Цв. Цветанов приключено по давност

Видян 3729 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Точно като в онази мъдра народна поговорка, че волът рие, а пръстта пада върху гърба му, приключва и съдебната сага срещу Цветан Цветанов за това клеветник ли е той или не е. „Софийският окръжен съд отмени оправдателната присъда на бившия вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по делото му за клевета, заведено от съдия Мирослава Тодорова през 2012 г. и го прекрати заради изтекла давност”, съобщава Mediapool в своя разработка. И още: „Това се е случило по искане на самия подсъдим, след като делото е било насрочено за разглеждане на втора инстанция благодарение на отпадналия имунитет на Цветанов след разпускането на 43-ото Народно събрание.



По време на въпросното заседание на Софийския окръжен съд защитата на Цветанов е представила нотариално заверена декларация от бившия МВР шеф, че иска производството да се прекрати. Така той си гарантира, че няма да бъде осъден по иска на Тодорова, но вече не се води и оправдан. Всъщност, това не е единствената възможност при изтекла давност, тъй като Наказателно-процесуалният кодекс предвижда по тези казуси и вариант делото да бъде разгледано по същество до края, ако подсъдимият не изрази желание то да бъде прекратено. Идеята е, че ако е сигурен, че е невинен, така той може да получи пълна обществена реабилитация с влязла в сила присъда.
С действията си до момента обаче, Цветанов демонстрира единствено, че предпочита делото да бъде бавено, докато той се сдобие с пореден депутатски имунитет и така да изтече давността на казуса, коментира Mediapool.  Именно това показаха финтовете на ексминистъра пред съда още през септември и октомври 2014 г., когато се чакаха официалните резултати от тогавашните парламентарни избори”.
След много публични пререкания и взаимни обвинения, в крайна сметка така безславно приключва делото срещу Цветан Цветанов, обвинен от Мирослава Тодорова като клеветник. С две думи – нито е признат за такъв, нито е оправдан, че не е.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху