Свързани новини

24.01.2017 11:46

Тренд: Пет формации влизат в следващия парламент

Видян 2512 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Пет формации със сигурност ще влязат в следващото Народно събрание. Това са ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти, ДПС и „Воля“. Разликата между първите две партии е малка, но ГЕРБ запазва първа позиция, сочат данните от национално представително проучване на изследователски център „Тренд“. То е проведено сред 1002 пълнолетни български граждани, интервюирани по метода лице в лице, пише сайтът "Фрогнюз".

Българите гледат с оптимизъм на 2017 г. 63 на сто от запитаните са на мнение, че това ще бъде добра година, докато малко под една четвърт са на обратното мнение. Традиционно на такъв тип въпроси по-младите са по-оптимистично настроени, за разлика от хората над 60 г., при които оптимизмът е на по-ниски нива.

ГЕРБ удържа първото място (32,2%) пред БСП с почти 3 процента преднина. Обединените патриоти запазват инерцията си от вота за държавен глава и разполагат с 10,4 на сто. След тях се нарежда ДПС със 7,8 процента. Новият проект на Веселин Марешки е сигурен участник в следващото Народно събрание с близо 6 на сто подкрепа. Малко под чертата остава Реформаторския блок с 3,7 на сто подкрепа от заявилите, че ще гласуват.

Моментната картина сочи, че ДСБ (1,2%), АБВ (1%) и „Да, България“ (0,7%) няма да имат представителство в парламента. Опцията „не подкрепям никого“ събира малко под 4 процента.

Въпреки високия процент на заявили, че ще упражнят правото си на глас, към момента не можем да очакваме избирателна активност по-висока от тази на президентските избори.

Румен Радев събира най-много положителни оценки. Бойко Борисов запазва добри нива, като 30 на сто декларират положително отношение към него. Следват Корнелия Нинова и Красимир Каракачанов с по 26 на сто, Росен Плевнелиев (24%) и Веселин Марешки с 21% на хора, изразяващи положително отношение.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и