Свързани новини

19.01.2017 17:14

До 84% загуби на вода по тръбите след потрошени стотици милиони евро

Видян 1891 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


След стотици милиони лева, потрошени от еврофондовете за ВиК през последните 8 години, загубите на вода по мрежата продължават да бъдат чудовищни. И нищо чудно, че цената й нарасна в пъти за това време! Защото ние плащаме не само потребеното, но и изгубеното  количество, независимо, че е по вина на дружествата, а не на абонатите. С 49%, което е доста над 30-те, обещани от Софийска вода при поемането на концесията в столицата преди 18 години, милионния град е сред лидерите по „пестене” с поделена трета позиция.


Десетилетие след влизането в ЕС, насред 21-ия век „над 84%” от водата в Добрич се губи, преди да достигне до чешмите на хората. И това се случва в центъра на най-безводната област на България – Добруджа, където логиката би подсказала изключително грижливо отношение към оскъдните водни ресурси.


Не е по-розово положението с пилеенето на вода, въпреки огромните похарчени средства, с които се хвали о.з.екологичният министър Ивелина Василеви. Парите са потрошени, но резултатите са скандални. И се крият от народа!


Money.bg разкри данни от стенограма на закрито заседание на КЕВР. В Сливен и Шумен също зян отива над 80% от водата, в Ямбол са „над 78 на сто”, а в Разград – „над 70%”.


„Отличници” със загуби „само” на половината вода по мрежата са не само София, но също Стара Загора, Видин, Хасково и Кърджали. Шампион е Русе – „едва” 42% течове.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец