Свързани новини

19.01.2017 15:35

Тръмп с 1600 гости за встъпването в длъжност

Видян 1540 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В 19 часа българско време днес започва церемонията по встъпването в длъжност на 45-ия американски президент. Въпреки заявките за протести на хората на Сорос не се очакват размирици. Даже, ако не изневери на протокола, самият Барак Обама ще доведе до трибуната Доналд Тръмп, след като със съпругата му са дали коктейл в чест.



Мястото на действието е Капитолийският хълм във Вашингтон, където церемонията се провежда вече 116 години. От 84 г. датата на т.нар. инаугурация е 20 януари, вместо дотогавашния 4 март.



На хълма е издигната специална платформа за 1600-те гости на церемонията. Първо вицепрезидентът Майк Пенс ще положи клетва, а след това ще го стори и президентът Тръмп. Доналд ще произнесе реч. Досега най-запомнящото се от тези слова е на Кенеди, от която крилата фраза става репликата: „Не мислете само какво Америка ще направи за Вас, но и какво Вие правите за Америка”.
Втората точка от церемониала е тържествен обяд в сградата на американския парламент – Конгреса. На него се сервира типична кухня за щата или града, откъдето идва новият президент – в случая с Тръмп това е Ню Йорк.



Третата и най-очаквана част от тържествата е тържествената процесия от Конгреса до Белия дом по Пенсилвания авеню. Тръмп ще приветства тълпата, която се очаква да бъде до 90 000 души, от борда на своя специален Кадилак, изработен единствено и само за него, който ви показахме. Ако реши, той може да мине разстоянието и пеш заедно със съпругата си.



След настаняването в своята резиденция за следващите 4 или 8 години, семейството ще даде традиционен за встъпването в длъжност прием. На бала се очаква да присъстват много известни личности – от Никол Кидман до Сталоун и Шварценегер, наред с държавните и правителствените ръководители от цял свят.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.