Свързани новини

07.12.2016 16:38

Росен ще бъде новият премиер

Видян 2040 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Най-вероятният служебен премиер ще бъде главният секретар на президентството Росен Кожухаров.Това ще стане, след като в понеделник РБ върне мандата, и до края на идната седмица президентът Плевнелиев има готовност да назначи правителство. "Той е единственият, който се съгласи да бъде министър-председател само на Коледа", твърдят източници на Mediapool. До тази ситуация се стигна, след като новоизбраният президент Румен Радев отказа да участва в съставянето на кабинет преди да е встъпил в длъжност, което ще се случи чак на 23-ти януари. Затова е твърде вероятно излъчените номинации от Росен Плевнелиев да бъдат сменени от наследника му, когато той добие констититуционни правомощия.


"Няма как Плевнелиев да примами, когото и да е за един месец на пост. Затова и когато се стигне до назначаване на кабинет той ще прибегне до съветническия си екип", казват запознати.


До момента съществуваше и идея държавният глава да не назначава служебно правителство, а кабинетът Борисов да управлява в оставка до встъпването в длъжност на Радев. Партиите (основно социалистите) обаче настояват Плевнелиев да изпълни конституционните си задължения и да назначи правителство преди Коледа. В крайна сметка това ще стане, ако РБ не успее да сформира кабинет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей