Свързани новини

11.10.2016 14:00

Бъчварова: Бежанците ще помогнат на бизнеса и общините

Видян 4338 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   
„Бежанците ще помогнат на бизнеса и общините”. Това заяви  министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в ефира на БНТ по повод влизането на нелегални мигранти у нас.



 „Интересът на общините да приемат бежанци не е свързан с натиск от страна на правителството. Където има инвестиция, има и нужда от нови работни места. Имаме ангажимент да дадем на тези хора да научат български език и да започнат да участват в икономиката", смята Бъчварова. По думите й, ако дойдат повече мигранти, отколкото нашите центрове са готови да поемат, трябва да има резервен вариант, в който да бъдат настанени прииждащите.



„Длъжни сме да имаме готовност да създадем такава отговорност, която да не пречи на българските граждани. Те ще бъдат настанявани във фургони временно", каза още тя.



Междувременно, стана ясно, че след като правителството тайно започна ремонта на две стари поделения в Албена и Камчия, за да ги превърне в бежански центрове, такъв лагер вече има в Русе. Там дори вече има настанени нелегални. Но според Бъчварова това не са действащи бежански центрове, а резервен вариант, ако се наложи да търсим място, където да настаним прииждащите мигранти. 



В същото време всеки ден в София стоварват с микробуси по 20-30 "бежанци", което прави по 600-900 на месец, сигнализираха живеещи в района на Лъвов мост или т.нар. Малък Бейрут. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева

Труден ден за любовните връзки днес

Труден ден за любовните връзки днес, труден ден и за