Свързани новини

27.09.2016 14:39

София посрещна Китай и 15 от Източна Европа

Видян 1669 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


По предложение на премиера Бойко Борисов, който обаче отсъстваше, София стана домакин на първата среща на столиците от инициативата 16+1, която обединява Китай и страните от Централна и Източна Европа. През 2018 г., освен председателството на ЕС, България ще бъде център и на държавните и правителствените ръководители от 16+1.



Като домакин на срещата, проведена в нелепия София тех парк, в който най-слаба се оказа техниката, кметът на града Йорданка Фандъкова заяви: „София е домакин на тази среща и това за нас е възможност да припомним още веднъж, че от 2000 ГОДИНИ НАШИЯТ Е ЕДИН ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ КРЪСТОПЪТИЩА НА ЕВРОПА. СОФИЯ Е ГЕОГРАФСКИЯТ ЦЕНТЪР НА БАЛКАНИТЕ - РАЗПОЛОЖЕН НА РАВНИ РАЗСТОЯНИЯ ОТ ЧЕРНО И АДРИАТИЧЕСКО МОРЕ, ОТ ДУНАВ И ЕГЕЙСКО МОРЕ. МОЯТА ЦЕЛ Е СОФИЯ ДА БЪДЕМОСТ МЕЖДУ ПАРТНЬОРИ в бизнеса, в културата, в туризма. Последните европейски класации я поставят като град №1 в областта на високите технологии, в челната десетка сред най-добрите градове за правене на бизнес и за живот на Стария континент. Надявам се днешната среща във формат 16+1 да даде нова енергия, нови идеи и ново развитие на нашия град и на сътрудничеството на Китай с България и Източна Европа. НЕКА ТОВА ДА БЪДЕ ПЪРВАТА КРАЧКА ОТ ХИЛЯДАТА ЛИ”!



От китайска страна думата взе нейният пекински колега Ду Дън, чиято титла е председател на Народния конгрес на китайската столица. Министърът на туризма Николина Ангелкова похвали 60% ръст на софийския туризъм за последните 7 години и отчете рекордна година за бранша. След това  форумът бе разделен на панели по сектори, а в края се проведе бизнес форум, към който – учудващо – имаше голям интерес от китайска страна, но почти не се видяха български представители. Министърът на икономиката както винаги отсъстваше, нямаше ги и представителите на 5-те работодателски организации, които се предполага, че представляват частния сектор. Шефката на агенцията за малки и средни предприятия Мариета Захариева и директорът на Агенцията за инвестиции на София Владимир Данаилов отсрамиха институциите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Вълдобрев и Обичайните

Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне

Осем града и нов албум с единайсет нови ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне