Свързани новини

27.09.2016 14:24

40% се оплакват от солени сметки за телефон

Видян 1473 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 40% от постъпилите над 20 000 жалби и сигнали в Комисията за защита на потребителите (КЗП) през миналата година са свързани с работата на телекомите. На практика приблизително около 30 души на ден се оплакват от стоките или услугите, които те предлагат, предаде Сега. Най-често става въпрос за дефектни устройства, непоискани платени съобщения и съмнения за надписани сметки. Модата за подвеждащата информация при сключването на договори явно също не е отминала, защото оплакванията пред КЗП продължават да валят.



Все повече са случаите, свързани с проблемите с неизправни телефони, таблети и лаптопи, съобщи председателят на КЗП Димитър Маргаритов. Потребителите често се оплакват от проблеми с устройствата си. По закон те имат право да поискат парите си обратно и да развалят договора, в случай че устройството им е претърпяло три ремонта в рамките на двугодишна гаранция и в момента отново е развалено. В много случаи, обаче, клиентите получават отказ с аргумента, че върху устройството е въздействано неправомерно. Затова е важно да се пазят всички сервизни протоколи, в които да е отбелязано състоянието на устройството, защото те удостоверяват броя на извършените ремонти, поясни шефът на КЗП.



Тези дни пък КЗП е забранила нелоялна практика за пращане на непоискани кратки съобщения за игри, хороскопи, новини и др., които обаче се таксуват по-скъпо от останалите. Дори и при подписването на договора потребителите да са поискали такива съобщения, те могат да се откажат от тях във всеки един момент, и то безплатно, обясни Димитър Маргаритов. Това може да стане по най-различни начини, но от КЗП съветват отказът да бъде писмен, за да служи като доказателство в случай на спор с телекома.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате