Свързани новини

24.09.2016 10:52

Билд: 10 000 бежанци „се изпарили“ от Гърция

Видян 1641 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според официални данни в Гърция се намират около 60 000 бежанци. За 8 150 обаче не се знае къде и дали въобще все още са в Гърция, пише в. Билд.


Само че в действителност броят на „изпарилите се“ бежанци е по-висок, твърди изданието. Позовавайки се на високопоставен правителствен източник, вестникът информира, че всъщност става дума за 10 000 души.


Само че тъй като Гърция е страната, през която към Европа преминава огромната част на мигранти и бежанци, регистрирането им и информацията за тяхното местоположение е много важно. Доколко това е така, става ясно, когато се върнем към участниците в кървавите атентати в Париж на 13 ноември 2015 г. Двама от терористите – алжирецът Адел Хадади и пакистанецът Мухамед Усман, напускат крепостта на Ислямска държава (ИД) Рака в Сирия като бежанци, и минават през Гърция към Европа.


Вероятно "изчезналите„ в Гърция бежанци са напуснали лагерите. Не е реално да се смята, че хора, предприели застрашаващо живота им бягство от техните родни страни, могат да бъдат спрени от огради и граници да се заселят в Европа, се говори сред коридорите на властта в Атина.


Според „Билд“ Атина умишлено споменава по-голяма численост на бежанците на своя територия по две причини: да разполага с повече палатки и места за настаняване при нов приток на бежанци или пък поради нежелание да признае, че не разполага с достатъчно възможности за регистрация и контрол на бежанците./БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.