30.08.2016 11:30

Експлозия до китайското посолство в Киргизстан, има загинал

Видян 1308 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Министерството на извънредните ситуации на Киргизстан заяви, че на територията на дипломатическото представителство на Китайската народна република в столицата Бишкек във вторник сутринта, 30 август, е имало експлозия. Съгласно данните на здравното министерство един човек е загинал, а трима други са ранени. Вратата на посолството е била ударена от автомобил, след което се е задействало взривно устройство.


„Самоубийственият атентатор е управлявал автомобил „Мицубиши“, поясни вицепремиерът на страната Жениш Разаков.


„Работещите на място екипи на бърза помощ са намерили тялото на един загинал в автомобила на територията на посолството“, информира източник от Министерството на здравеопазването. Пострадали са трима души, които са хоспитализирани с множество околоочни рани. Данни в медиите показват, че те са работели като градинари. Тяхната самоличност и национална принадлежност се изясняват, макар първоначално да беше съобщено, че са граждани на Киргизстан. Държавната телевизия на Китай пък предаде, че има ранени сред служителите на мисията и членовете на техните семейства.


По данни на местните медии взривното устройство се е намирало в салона на автомобила, ударил се във вратата на китайското посолство в Бишкек. След щурмуването на входа колата се е изминала около 50 метра, преди да избухне.


На мястото на инцидента работят спешни екиши, а служители на милицията са отцепили квартала в района на посолството. Беше съобщено, че властите са разбрали за експлозията от социалните мрежи.


Очевидци разказват, че в резултат на взрива стъклата от прозорците на съседните сгради са се счупили. Витрините на търговски обекти в района също са получили щети.


Междувременно в Китай изразиха увереност в успешното провеждане на срещата на върха на държавите от Г-20 в Ханджоу, въпреки експлозията край дипломатическото представителство на страната в Киргизстан.


„Решително осъждаме това нападение. Ще поискаме от киргизската страна детайлите и да ни информират колкото е възможно по-скоро. Уверени сме в успешното провеждане на срещата на Г-20 и вярваме, че с подкрепата на други страни и усилия срещата на върха ще протече гладко“, заявиха на брифинг от вътрешнополитическото ведомство в Пекин.


Източник: Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и