Свързани новини

30.08.2016 09:36

Поддръжници на Русеф на бунт заради отстраняването й

Видян 1182 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полицията в бразилския град Сао Пауло използва шокови гранати и сълзотворен газ срещу участниците в демонстрация в подкрепа на президента Дилма Русеф, съобщи БНР.


Десетки хора обаче останаха по улиците на града, отказвайки да се подчинят на полицейските искания. Поддръжници на Русеф излязоха по улиците на най-малко три града в страната: столицата Бразилия, както и Сао Пауло и Рио де Жанейро.


По-късно днес или в сряда Сенатът на Бразилия ще гласува за или против отстраняването на Русеф от длъжност по обвинения, че е манипулирала предизборно държавния бюджет.


В понеделник самата Дилма Русеф, която има български корени, изнесе пламенна реч пред сенаторите, в която защити управлението си и отрече да е нарушавала законите. Тя за пореден път сравни процедурата срещу себе си с конституционен преврат:


Изправена пред обвиненията към мен в този процес, не мога да спра да усещам в устата си острия и горчив вкус на несправедливостта и произволието. По тази причина, както и в миналото, аз се противопоставям. Не очаквайте безмълвно подчинение спрямо страхливците, които в миналото използваха оръжия, а днес съдебна реторика, която пак има за цел да подкопае демокрацията и върховенството на закона, каза Дилма Русеф.


Не подписвам закони, които са в противоречие със собствената ми преценка. Не подписвам закони, за които не смятам, че техническите аспекти ще гарантират функционирането на правителството и които не са били договорени по ясен и категоричен начин, допълни тя.


Временно отстраненият държавен глава заяви също, че процесът по импийчмънт е заговор за защита на интересите на привилегированите класи в бразилското общество. В края на 13-часовата сесия, на която сенаторите можеха да задават въпроси на Русеф, тя призова:


Моля всички сенатори да запазят чиста съвестта си при оценяването на този процес. Благодаря ви.


Резултатите от гласуването в Сената все още не могат да бъдат прогнозирани със сигурност, но за отстраняването на Дилма Русеф трябва да гласуват поне 54-ма от общо 81 сенатори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне