Свързани новини

29.08.2016 16:38

Бъчварова: Променя се структурата на бежанския поток в България

Видян 1349 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Структурата на бежанския поток се променя. В страната ни доминират мигрантите, които идват от Афганистан и Ирак и намалява, при това доста значително, потокът от Сирия. В сравнение с миналата година бежанският поток е намалял с около 20-30 %. Това съобщи на пресконференция днес министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.


Според министъра, до момента няма подадени молби за връщане на мигранти от Сърбия в България.


"Следвайки своите европейски ангажименти за ограничаване на вторичните движения на бежанците, ние полагаме много усилия по линията на българо-сръбската граница и спираме опитите на хората, които са успели да преминат нелегално българската граница. Регистрирани или не в нашите системи, те се опитват да продължат към Европа по тази основна линия. Ние не можем да допуснем да се оформи бежански маршрут през територията на България, дори това да е в „наш интерес”, т.е да не се задържат тук повече бежанци, но в голямата си част да излизат на Запад”, допълни Румяна Бъчварова, цитирана от агенция "Фокус".


Министърът очерта няколко основни опасности за страната ни - увеличаване на пристигащите в страната и оставането им тук въпреки нежеланието им, заради невъзможността да излизат, както и възможно рязко нахлуване на бежанци от българо-турската граница. То е хипотетично, но ние сме подготвени, имаме разработен план, заедно с армията, жандармерията и всички сили, коментира вицепремиерът.


По думите й третият риск е най-сериозен - ако споразумението между ЕС и Турция не започне да се реализира от двете страни, сме изправени пред ситуация на дестабилизиране в Европа и на голям политически европейски риск.


Миграционната криза и влизането на България в Шенген и в чакалнята на Еврозоната са били акцентите от разговорите й в Германия, информира Румяна Бъчварова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни