16.08.2016 12:08

Ген.Радев: С НАТО съм в битката с Русия

Видян 52450 пъти | Коментари 0
Гласували 11 рейтинг: 3.3636
много слаба слаба добра много добра страхотна

Генерал Радев, който уж беше подал оставка, която се оказа молба за отпуска и за пенсиониране с 20 заплати, защото уж беше против НАТО да окупира българското небе, сега се оказва, че не само бил за НАТО, ами напълно подкрепял новата му източна политика - разбирай срещу Русия. Това заяви самият налаган кандидат-президент на БСП, чиято номинация трябва да стане официална утре. Той даже говори за "битка срещу Русия", което не е ясно как ще преглътнат червените бабички, които помнят противоположните му изказвания отпреди няколко дни. Ето и текста на изявленията на "смелия" генерал: "Мотивът за напускането ми е свързан с концепция за съвместно изпълнение на мисията по опазване и контрол на въздушната граница на България с активни средства на други страни-членки на Алианса и давам номера на тази концепция, утвърдена от министъра на отбраната на 23 февруари тази година", заяви подалият оставка шеф на ВВС ген. Румен Радев на специална пресконференция, която започна с излъчено видео от интервю на министъра на отбраната Николай Ненчев, предаде репортер на Хаштаг-BG.


"Тази концепция вече е в ход след пристигане на голяма група на съюзническа държава на летище "Граф Игнатиево". Тя ще започне да се изпълнява официално през септември. Продължавам да смятам, че тази концепция е унизителна за българските ВВС", каза още Радев, който е спряган за кандидат-президент на АБВ и БСП.


"Сред съюзниците ни се създава впечатление, че нашата държава няма воля за развиване на собствени отбранителни способности. Нанася се тежък удар по мотивацията на нашите летци и авиационни специалисти, като се омаловажава техният риск. От всички страни със собствени авиации в НАТО единствено България е поискала еър полисинг срещу заплащане. За мен като български генерал тази концепция е по-унизителна и от Ньойския договор, защото той беше наложен отвън, докато тази концепция е предложена от български зам.-министър и е утвърдена от български министър на отбраната", обясни той.


"Възниква въпросът защо министърът на отбраната спести истинските мотиви за моя рапорт и какви изказани истини го притесняват. Искам да заявя най-категорично, че никога не съм бил против съвместна охрана на въздушното ни пространство, заедно с нашите съюзници от НАТО", обяви той и представи извадки от официални документи, които е представил пред ръководството на министерството на отбраната, от които става ясно неговото активно застъпничество за съвместна охрана с НАТО.


"Командването на ВВС напълно подкрепя усилията на Алианса за укрепване на отбранителните възможностите на страните от Източния фланг", се казва в част от представените документи на Радев. Той цитира и свое интервю в печата, в което подчертава, че винаги е добре дошло да дежурим и патрулираме с партньори от НАТО. Радев пусна и второ видео, от което става ясно, че той иска съвместна работа с НАТО. Той подчерта, че е за съвместна охрана на въздушното ни пространство и е против това самостоятелно партньори в НАТО да ни пазят без наше участие. 


"Тръгнах си от Българската армия, защото не мога да остана подчинен на министър на отбраната, който не поиска и не се вслуша в моята експертиза. Бил съм бил политическа фигура. Много интересно кой дава тези дефиниции за мен. Един човек, на сайта на чиято партия виси следното описание за самия него - "Николай Ненчев е демократ, подготвен за битката с Русия, има силна воля и идеологическа чистота", каза той и обясни, че на мястото на премиера не би му се доверил.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и