27.07.2016 14:07

GSM-операторите купиха Комисията за защита на потребителите

Видян 2348 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за защита на потребителите тихомълком предваканционно легна на GSM-операторите, които сама бе атакувала съвършено справедливо. Тя се отказа от измислените неустойки за предсрочно прекратяване на договори, които монополистите събират незаконно от нас. КЗП е завела 2015 колективен иск срещу трите мобилни оператора за обявяване за неравноправна (и съответно нищожна и не произвеждаща правен ефект) на клаузата от общите им условия, която изисква при предсрочно прекратяване на срочни договори по инициатива на потребителя да се заплаща неустойка в размер на оставащите месечни такси до края на периода на договора). Постигнато е съгласие  между КЗП и Мтел тази неустойка да се ограничи до максимум 3 месечни такси. С Теленор още текат преговори. на тази база КЗП оттегля колективните искове. Виваком въвежда постигнатото ограничение на размера на неустойката за всички свое абонати. Мтел обаче се "отмята" и в официална своя позиция изразява намерение да въведе новото ограничение само за новите абонати. под нови абонати се разбират тези, сключили договори след 1. 7. 2016. Така старите абонати, заради които всъщност е заведено делото, остават на стария режим с високата неустойка, което е скандално при положение, че Мтел декларират съвсем друго пред КЗП и на база това тяхно заявено намерение КЗП оттегля иска си.


Не е известно Мтел да са направили някаква промяна в общи условия или друг юридически документ в тази връзка. позицията им обаче е изразена официално.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес може да се окажете изправени пред изпитания в работната среда

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес може да се окажете изправени пред изпитания в