Свързани новини

26.07.2016 16:51

Министър Каменос в България: Ще бъдем пример за другите страни, за нашите сътрудници

Видян 1540 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Ще бъдем пример за другите страни, за нашите сътрудници, заяви гръцкият министър на националната отбраната Панайотис Камено след среща с българския министър на отбраната Николай Ненчев, предаде Фокус.


 Уверявам българския и гръцкия народ, че тясното сътрудничество между двете министерства на отбраната, както и между въоръжените ни сили създават предпоставки за сигурността на нашите народи.  Каменос посочи, че България и Гърция развиват едно много тясно сътрудничество в рамките на НАТО и ЕС и най-много като съседни страни и приятели. „При последните геополитически събития, терористичните проблеми, развитието на нещата в близкия Изток, Северна Африка и Черноморието и имайки предвид и последните събития в Турция, България и Гърция, тези две страни са стоманеният пост и връзка между Запада и Изтока. Отбранителното сътрудничество, общите ни позиции в ЕС и НАТО, очертават една политика на стабилността освен за Средиземноморието, Европа, но и за целия Западен свят“, добави то.



  По думите му, тясното сътрудничество между България, Гърция, но и към юг с Кипър, на север с Румъния - са страните, които фактически и по същество са границата между Изток и Запад. Според него тясното сътрудничество между тези страни ще помогне за развитието и укрепването на една стабилна Европа. „Много е важно сътрудничество, което развиваме за справяне с миграционния проблем, уважавайки човешките права, длъжни сме да работим заедно с цел от едната страна да осигурим човешкия живот и от другата да се спре тази вълна към Запада“, посочи гръцкият министър. „Ще бъдем пример за другите страни, за нашите сътрудници“, каза той и уточни, че са съгласували с министър Николай Ненчев общи позиции.

  От своя страна, Ненчев благодари на колегата си за готовността, която е изразил да подкрепи евентуално искане от страна на България, ако това се наложи, да засилим присъствието на НАТО в акваторията на Черно море, с оглед да предотвратим бежански потоци, ако се насочат към България.

 „Проведохме среща с министъра на отбраната на Гърция. Обсъдихме въпроси от взаимен интерес свързани с отбранителната индустрия. Съгласихме се да засилим още повече сътрудничество в сферата на отбраната, в сферата на военната информация, в обмена на военна и разузнавателна информация“, заяви министърът на отбраната.

 По думите му двете страни имат общи констатации по отношение на бежанската криза и терористичните актове, които се случват. „Съгласихме се да проведем съвместно учение между нашите специални части на българо-гръцката граница ,с което ще демонстрираме единство и сила“, поясни Ненчев. Той посочи, че са се съгласили с констатацията, че България и Гърция не опазват само и единствено собствените си граници, а и тези на ЕС.


  „Имаме обща воля за справяне с всяко едно от предизвикателствата, пред които днес сме изправени. Ще излъчим и контактни групи, които ще влязат във връзка по конкретни въпроси“, добави министър Ненчев. Той посочи, че са се съгласили да изразят общите становища, както пред ЕС, така и пред НАТО.



  




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но