Свързани новини

23.07.2016 09:17

Главният секретар на МВР: Делфините в Черно море са починали от удавяне

Видян 1832 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Главният секретар на МВР комисар Георги Костов заяви в Бургас, че не е логично съждението високата смъртност на делфини в Черно море да е предизвикана заради действията на военни. Той се качи на борда на катер на Гранична полиция, за да извърши обход по море в акваторията на бургаския залив. Според Костов откритите мъртви делфини са починали от удавяне, съобщи Дарик.


"Катери на гранична полиция извършват обход в рискови зони в български териториални води. Част от проверките са свързани с нерегламентиран улов на риба. При инспекцията днес по Южното Черноморие не е забелязан нито един плавателен съд-нарушител", каза комисар Костов. Засилените проверки започнаха след сигналите за масов мор на делфини в Черно море.

"За мен е обезпокоително това, което специалистите казват, а именно, че смъртността при този вид е по-голяма от обичайното и има вероятност това да е свързано с определена човешка дейност, на която следва по закон и ние да противодействаме. Не виждам никаква връзка с учението. Трупчетата на делфини, които са намерени, са без видими травматични увреждания. Мнението и на еколозите е, че става въпрос за малки представители на този вид, които са починали от удавяне. При учението "Бриз" не са използвани рибарски мрежи", каза главният секретар на МВР.

Проверките ще продължат. Броят на катерите, които ще се включат и районите, които ще инспектират, според Костов, представляват класифицирана информация.



  От началото на 2016 г. по крайбрежието на Черно море в българския участък са открити 108 тела на загинали делфини – рекорден брой в сравнение с 56-те подобни случаи, регистрирани през миналата година.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец