Свързани новини

01.07.2016 17:12

Премиерът се срещна с големия германски фамилен бизнес

Видян 1431 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„България винаги е била добре настроена към коректния бизнес, а германските компании, които работят в страната ни, са доказали това и ние като правителство сме готови да съдействаме на всеки инвеститор от Германия“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на среща с официална делегация на немската Фондация за фамилен бизнес, която е на посещение у нас по покана на министъра на икономиката Божидар Лукарски, съобщиха от правителствената информационна служба.


 В делегацията са включени близо 30 представители на крупни немски семейни компании в секторите текстилна индустрия, селско стопанство, строителство и недвижими имоти, корпоративни инвестиции, производство на индустриални минерали, електротехника, хранително-вкусова промишленост, корабоплаване, химическа промишленост. Фондацията обединява 400 големи семейни дружества от Германия, с годишен оборот от над 50 млн. евро и среден оборот от около 1,4 млрд. евро, като всяка от компаниите има средно по 6000 работника.



Премиерът изтъкна, че на фона на региона България остава икономически стабилна, спазва стриктна фискална и финансова дисциплина и предприема мерки против контрабандата и за реформа в съдебната система, насочени срещу корупцията. Той посочи, че страната ни е успяла да задържи бюджетния дефицит под 2% и да повиши бюджетните приходи с над 3,6 млрд. лв. благодарение на борбата със сивия сектор. „Имаме цел, от която няма да отстъпим – бизнес в България да се прави по ясни правила, които дават сигурност за инвеститорите, стимулират конкуренцията и носят ползи и за производителите, и за потребителите”, посочи Борисов. Той подчерта също, че България е коректен партньор в рамките на ЕС и поддържа изключително добри политически и икономически отношения с Германия.



„Виждаме, че има положително развитие и страната върви в правилната посока“, заяви изпълнителният директор на Фондацията за фамилен бизнес Щефан Хайдбредер. Той подчерта изключително високото ниво на делегацията, в която са включени както компании с утвърдено присъствие в България като „Фесто“, „Кварцверке“, „Др. Йоткер“, така и други големи семейни фирми, които проявяват конкретен интерес за инвестиции в страната ни. По думите му, посещението им е добра възможност да се запознаят на място с условията за бизнес и инвестиции.





















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей